Bilim - Teknoloji Dünya Kupası için teknolojik önlem
Paylaş
Dünya Kupası için teknolojik önlem

Dünya Kupası için güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarmak isteyen Brezilya polisi suçluyu gözünden tanıyacak özel bir kamerayı denemeye başladı.

Dünyada suç oranı en yüksek olan ülkelerden biri Brezilya. Karnavalıyla bilinen Rio de Janerio şehri, ayrıca dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri olarak da gösteriliyor. 2014'te Dünya Kupası'nın Brezilya'da düzenlenecek olması, ülkede güvenlik önlemlerinin en üst düzeye getirilmesini gerektiriyor.

Haberin Devamı

Brezilya polisi de bunun için teknolojinin en son nimetlerinden faydalanacak. The Telegraph'ın haberine göre, Sao Paulo ve Rio de Janerio polis teşkilatları Dünya Kupası döneminde kullanılacak yeni bir gözlüğün testlerine başladı.

Gözlüğün üzerinde yer alan kamera suçluları tanıyabilecek. Anında Tespit Saniyede 400 kişinin yüzünü tarayıp, bunu polisin veritabanına kayıtlı 13 milyon kişi ile karşılaştırabilen kamera eğer bir eşleşme bulursa, gözlükte kırmızı bir ışık yanarak polisi uyaracak. Surat üzerinde 46 bin noktayı inceleyip ona göre karşılaştırma yapan kamera 50 metre uzaktan tarama yapabilecek şekilde ayarlanmış.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.