Spor Dünya Kupası İstanbul'a geliyor

Dünya Kupası İstanbul'a geliyor

Paylaş
Dünya Kupası İstanbul'a geliyor

FIFA Dünya Kupası, Coca-Cola tarafından gerçekleştirilen "FIFA Dünya Kupası Turu" kapsamında İstanbul'a getirilecek

FIFA Dünya Kupası, FIFA Dünya Kupası Turu özel uçağıyla 13 Nisan’da Yunanistan’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirilecek. Aynı uçakla, yaptığı gol sevinçleri ile Dünya Kupası tarihinin unutulmazları arasına giren ünlü Kamerunlu futbolcu Roger Milla da İstanbul’a gelecek.

Gittiği her ülkede futbol fanatikleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan FIFA Dünya Kupası, 15 Nisan’a dek İstanbul’da futbolseverlerle buluşturulacak. Sporseverler, FIFA Dünya Kupası’nın İstanbul’da bulunduğu süre boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerde kupa ile hatıra fotoğrafı çektirme olanağına sahip olacak.

FIFA Dünya Kupası, Türkiye’deki turunu tamamladıktan sonra aynı uçakla Kazakistan, Kore ve Japonya’ya götürülerek, turunu sürdürecek.

KUPA 18 KARAT ALTINDAN

Coca-Cola’nın FIFA Dünya Kupası 2010 kapsamında düzenlediği FIFA Dünya Kupası Turu, gelmiş geçmiş en büyük kupa turu ve futbol etkinliği olarak biliniyor.

FIFA Dünya Kupası Turu ile 18 karat altından yapılmış orijinal FIFA Dünya Kupası, tüm dünyada 84 ülkeden 89 kente götürülerek, 134 bin 17 kilometre yol kat edecek.

2010 yılının en önemli spor olayı olarak kabul edilen Güney Afrika’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nın dünya turu startı 21 Eylül 2009’da Zürih’te FIFA merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla verildi.

FIFA Dünya Kupası, Coca-Cola Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent ile FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter tarafından aralarında İstanbul’un da bulunduğu 84 ülkeyi kapsayan yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kupa turu 4 Mayıs’ta Güney Afrika’da sonlanacak. 2010 FIFA Dünya Kupası Turu’nun yolculuk boyunca 500 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

2

Haberin Devamı