Spor Dünya rekortmeni dalgıcımız isyan etti

Dünya rekortmeni dalgıcımız isyan etti

Paylaş
Dünya rekortmeni dalgıcımız isyan etti

Tek nefeste aletsiz 90 metreye dalma dünya rekoruna hazırlanan Devrim Cenk Ulusoy ateş püskürdü

Çanakkale'nin dünya şampiyonu ve rekortmeni milli sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, tek nefeste 90 metreye dalarak yeni bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlanırken, gerekli desteği alamamaktan yakındı.

Haberin Devamı

Serbest dalış branşında iki dünya, bir Avrupa şampiyonluğu ile iki Avrupa ve beş dünya rekoru bulunan milli sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, serbest dalış branşında Türkiye Sualtı Federasyonu'nun tek resmi rekortmeninin kendisi olduğunu söyledi.

MİLLİ SPORCUYA VERİLEN DEĞER BU MU?

Makinesiz, tek nefeste 90 metreye dalarak yeni bir dünya rekoruna imza atmak için Mart ayından bu yana Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yoğun bir tempoyla antrenmanlarını sürdüren milli sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, bu hazırlıkları sırasında devletten, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden ve Türkiye Sualtı Federasyonu'ndan hiçbir maddi ve teknik altyapı desteği alamadığını belirterek, "Defalarca bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutan milli sporcunun bir ülkede değeri bu mu?" diye sordu.

Haberin Devamı

ARTIK EVİM ULUSLARARASI SULAR OLACAK

Branşında dünya şampiyonu ve rekortmeni olan Devrim Cenk Ulusoy sert açıklamalarda bulundu. Ulusoy, "Başarılarım, derecelerim, ülkeme sadakatim bu kadar değerini yitirmişse, bireysel kaynaklarım ve performansımla yeni rekorlara gitsem de ülkeme sadakatsizlik edip başka ülke adına rekor kırmayacağım. Ama bundan sonra evim uluslararası sular olacak. Ben ülkem adına bayrağımı dalgalandırırken, sporcu bir Türk evladı olarak, devletim ve Türk ulusu beni bağrına basmayacaksa, kucaklamayacaksa, kimsenin olmayan mavilerde derinlikleri ve kendi sınırlarımı zorlamaya devam edeceğim. En derinliklerde bile kulaklarımda daima, Atatürk'ün, `Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim' sözü çınlayacak" dedi.

ULUSOY'UN BAŞARILARI

Milli sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, 2004'de Hırvatistan'da, 2006'da İtalya'da Küp Apnea branşında dünya şampiyonu oldu. Aynı müsabakalarda üç dünya rekoru kırdı. 2008 yılında ise Antalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Küp Apnea branşında 159.86 metrelik derecesiyle dünya rekoru kırarken, iki Avrupa rekoruna da imza atarak Avrupa şampiyonu oldu. Ulusoy ayrıca, 2008 yılında Antalya'da Tekirova Üç Adalar Mevkisi'nde bireysel olarak yaptığı dikey dalışta makine kullanmadan tek nefeste 83 metreye inip çıkarak, 80 metreyle İtalyan Umberto Pelizzari'ye ait olan serbest dalış dünya rekorunu kırdı. Ulusoy'un şu anda dördü Küp Apnea da, bir tanesi dikey dalışta olmak üzere toplam 5 dünya rekoru bulunuyor.

Haberin Devamı

Burak GEZEN - ÇANAKKALE / DHA