Dünya Dünya 'sarhoş' Juncker ve 'şakacı' Kanada Başbakanı'nı konuşuyor

Dünya 'sarhoş' Juncker ve 'şakacı' Kanada Başbakanı'nı konuşuyor

Paylaş
Dünya 'sarhoş' Juncker ve 'şakacı' Kanada Başbakanı'nı konuşuyor

Brüksel'de sona eren NATO Zirvesi birbirinden ilginç olaylara sahne oldu. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker çalışma yemeği galasına katılırken ayakta duramaması ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun yaptığı selamlaşma şakası Zirve'ye damgasını vurdu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gündür devam eden NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dün sona erdi. NATO Zirvesi’nin en dikkat çeken ve tartışmaya neden olan görüntülerinden birine Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker imza attı. NATO Zirvesi’nin ilk günü sonunda düzenlenen çalışma yemeği galasına katılan Juncker ayakta durmakta zorlandı. Birkaç kez sendeleyen Juncker, ayakta kalabilmek için NATO liderlerinden yardım almak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Zaman zaman fazla alkol almasıyla tanınan Juncker’in sendeleme ve desteksiz yürüyememe görüntüleri sarhoş olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Dengede durmakta zorlanan 63 yaşındaki Juncker, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve zaman zaman diğer liderlerin kollarına girmesiyle yürüyebildi.

ŞAKACI BAŞBAKAN

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Belçikalı mevkidaşı Charles Michel ve eşini selamlama tarzı Twitter’da gündem yarattı konusu oldu.

Trudeau, Brüksel'deki NATO üyesi ülkelerin akşam yemeğinde, Michel'i ‘görmezden gelerek' eşine sarılıp öptü. Videoda, Kanada Başbakanı'nın önce Belçikalı mevkidaşına el uzattığı ancak sonra fikrini değiştirerek eşine sarıldığı görülüyor.

Haberin Devamı