Dünya Dünya yeni yılı kutluyor

Dünya yeni yılı kutluyor

Paylaş
Dünya yeni yılı kutluyor

Dünyada yeni yıla giren ilk ülkeler Yeni Zelanda ve Avustralya olu

Türkiye Saati İle (TSİ) 13.00’te yeni yıla giren Yeni Zelanda’nın en büyük kenti Auckland, 2010’u havai fişek gösterisiyle karşıladı. Kentteki Sky Tower’dan atılan havai fişeklerin patlaması kentin büyük bölümünden izlendi.

TSİ 15.00’te 2010’u karşılayan Avustralya’nın Sidney kentinde de 1,5 milyon kişi yeni yıl kutlaması için toplandı. Sidney’deki Liman Köprüsü’nde (Sydney Harbour Bridge) görkemli havai fişek gösterisi düzenlendi.

Avustralya Polis Bakanı Michael Daley, Avustralyalıları alkol tüketiminde ölçülü olmaya çağırdı. Yeni yıl için Paris, Berlin, Londra ve New York gibi birçok kentin meydanlarında binlerce kişinin toplanması bekleniyor.

FİLİPİNLER’DE KUTLAMALARDA YÜZLERCE YARALI

Bu arada, Filipinler’deki yeni yıl kutlamaları sırasında ateş açılması sonucu ve havai fişek patlamalarında yüzlerce kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Francisco Duque, daha gecenin ilk saatlerinde 230 kişinin yaralandığını bildirirken, gece yarısı bu sayının katlanacağından endişe ediliyor.

Halkın yaygın batıl inançları olduğu Filipinler’de, ülke çapındaki 50’yi aşkın hastanenin olası yaralanmalara karşı tedbir aldığı bildiriliyor.

Çin geleneğinden etkilenen çoğu Filipinli’nin gürültülü yeni yıl kutlamalarının kötülükleri, talihsizlikleri ve belaları kovduğuna inanıyor.

Haberin Devamı