Dünya 'Dünya yıllardır Musul'daki gibi bir savaş görmedi'

'Dünya yıllardır Musul'daki gibi bir savaş görmedi'

Paylaş
'Dünya yıllardır Musul'daki gibi bir savaş görmedi'

Amerika'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, önceki gün DEAŞ'tan kurtarılan Musul ile ilgili açıklamasında, 'Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi. Eski Musul’un her yerinde teröristler vardı. Hastaneleri, yaşam alanlarını yıktılar, yerle bir ettiler' dedi

Terör örgütü DEAŞ'a Karşı Küresel Koalisyon'un haftalık toplantısında, koalisyonda büyük roller oynayan 30 üye ülke temsilcisi, Musul ve Rakka´yı tartışmak ve DEAŞ'ı küresel ölçekte yok etmek için bir yol bulmak için bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Amerika'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Bugün Irak, Suriye, Kuzey Afrika ve Batı Asya´da DEAŞ'ın durumunu konuşacağımız, verimli bir toplantı bizi bekliyor" dedi.

McGurk, "Dünya yıllardır böyle (Musul) bir savaş görmedi. Eski Musul’un her yerinde teröristler vardı; teröristler her yere keskin nişancılar yerleştirdi. Hastaneleri, yaşam alanlarını yıktılar, yerle bir ettiler. Tüm ülkeye hakim bir hükümet olmadığı için uluslararası toplum Suriye’nin yeniden inşasına yardıma yanaşmayacaktır."

Haberin Devamı