Dünya 1.2 milyon dolarlık ceset soygunu

1.2 milyon dolarlık ceset soygunu

Paylaş
1.2 milyon dolarlık ceset soygunu

ABD’de cenaze evi işleten anne-kız, 560 kişinin cesedini parçalayıp organlarını ve uzuvlarını satmaktan hapis cezası aldı.

ABD'nin Colorado eyaletinde 'Sunset Cenaze Evi'ni işleten Megan Hess (46) ve annesi Shirly Koch (69), sırasıyla 15 ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anne-kızın, 2010-2018 arasında kendilerine yakılma işlemleri için emanet edilen cesetler üzerinden ticaret yaptığı ortaya çıktı. Bazı ailelere yakınlarının kalan küllerini başka insanların külleriyle karıştırıp veriyorlardı. Skandal, ölülerin altın dişlerini söküp sattıkları sırada FBI radarına yakalanmalarıyla patlak verdi. Cenaze evi çalışanlarından biri de bu durumu doğruladı. Ailelerden cenaze işlemi için 1000 dolar alan anne-kızın faaliyetleri incelemeye alındı.

Haberin Devamı

SAHTEKARLIK CEZASI

İkisinin de 560 kadavrayı parçalayıp eğitim amaçlı kullanılması amacıyla tıbbi kurumlara sattığı anlaşıldı. Bazı ailelerden de organ bağışlamaları karşılığında cenaze işlemi ücreti almadılar. Anne kız bu ticaretten 1.2 milyon dolar (22.4 milyon TL) kazanmıştı. Bu servet ile lüks tatillere çıktılar. İlgili tıbbi kurumlar ceset parçaları ve kadavraların kanunsuzca satıldığından haberdar değildi. Bir keresinde hepatit C’den ölen birine ait cesedin kafasını tarifeli yolcu uçağıyla kargolayarak kamu sağlığını da tehlikeye attıkları belirlendi. ABD’de ceset parçaları satışı suçuna dair yasal bir düzenleme yok. Bu nedenle anne-kız hem cenaze yakınlarını hem de tıp kurumlarını dolandırmaktan yargılandı. İkisi de cezaevine konuldu.

Haberin Devamı