Dünya 100'ü devirenlerin sırları

100'ü devirenlerin sırları

Paylaş
100'ü devirenlerin sırları

100 yaşını geçip elden ayaktan düşmeyenlerin uzun yaşam formülleri sürpriz bilgilerle dolu. Kimi erkeklerden uzak durmayı kimisi de çikolata ve pastırmayı öneriyor.

Araştırmacılar 2100’den sonra insan ömrünün 130 yılı aşabileceğini öngörüyor. Birleşmiş Milletler istatistiklerine göre 2022 itibarıyla dünyada 100 yaşın üzerinde 593 bin kişi yaşıyor. Uzun ömürleriyle rekorlar kitabına girenlerin sırları ise birbirinden ilginç önerilerle dolu. İşte asırlık çınarlardan uzun yaşam tavsiyeleri...

Haberin Devamı

SAKIN KALMAK

Şu an dünyanın en yaşlı kişisi olan ABD San Francisco doğumlu Maria Branyas Morera, 116 yıl boyunca sakin bir hayat sürmeye ve 'zehirli insanlardan' uzak durmaya öncelik verdiğini söylüyor. Uzun ömrünü aile ve arkadaşlarla iyi ilişkiler, doğayla temas, duygusal istikrar, endişesizlik, pişmanlık duymama, bolca pozitifliğe borçlu olduğunu belirtiyor. Beslenmede ise yoğurt vazgeçilmezi.

ERKEKLERİ BOŞVERMEK

109 yaşını gören İskoç Jessie Gallan'a göre erkeklerden uzak durmak ve bol bol yulaf lapası yemek, 100. yaş gününüzü görecek kadar yaşamanın reçetesi. Hiç evlenmeyen ve hayatının her döneminde egzersiz yapan Gallan, 2015'te ölmüştü.

DURMAK

Venezuelalı Juan Vicente Perez Mora güne şeker kamışı içeren yerel kahve içerek başlıyor. Hayattaki en yaşlı erkek unvanını halen elinde tutan Mora, 114'üncü yaşını bu mayısta kutladı. Mora, "Çok çalışın, tatillerde dinlenin, erken yatın, her gün bir bardak kahve için, Tanrı'yı sevin ve onu her zaman kalbinizde taşıyın" tavsiyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

PASTIRMA VE YUMURTA

ABD'li Susannah Mushatt Jones, her sabah dört dilim domuz pastırması, yumurta ve öğütülmüş mısır tüketerek 116 yaşına kadar sağlıkla yaşadı. 2016'da ölen Jones, erken uyuyordu.

BULMACA ÇÖZMEK

119 yaşına kadar yaşayan ve 2022’de ölen Japon Kane Tanaka, ömrü boyunca beyin egzersizleri yaptığını söylemişti. Hayatını dükkan işleterek geçiren Tanaka’nın hobileri masa oyunları oynamak ve matematiksel bulmacalar çözmekti. Tanaka güne 06.00’da başlıyor sakatat, balık yumurtası, tavuktan oluşan bir beslenme planı uyguluyordu.

ÇİKOLATA YEMEK

Fransız Jeanne Calment'i 121 yaşına taşıyan sırlar halen net olarak bilinmiyor. Calment, çok sağlıklı bir hayat sürmüyordu. Katı diyetler uygulamamıştı. Öldüğü yaşa kadar kırmızı şarap ve sigara içtiği biliniyor. 1997'de ölen ancak halen en uzun yaşayan insan rekorunun sahibi olan Calment, bol bol çikolata tükettiğini söylüyordu.