Dünya Polislerin yanlış eve yaptığı baskın, 17 aylık bebeğin ölümüne neden oluyordu

Polislerin yanlış eve yaptığı baskın, 17 aylık bebeğin ölümüne neden oluyordu

Paylaş
Polislerin yanlış eve yaptığı baskın, 17 aylık bebeğin ölümüne neden oluyordu

ABD Ohio’da polislerin yanlış eve yaptığı baskın, 17 aylık kalp hastası bebeğin ölümüne neden oluyordu. Polisin attığı 2 ses bombasının isabet ettiği Waylon May, yoğun bakıma kaldırıldı.

ABD Ohio’da polis, silahla ilgili bir suç nedeniyle aranan gencin evine geçen çarşamba baskın düzenlemek istedi. Fakat adı açıklanmayan genç evden taşınmış, ev de Reida Jennings’e satılmıştı. Reida Jennings’in yeğeni Courtney Price (25) ve 17 aylık oğlu Waylon May, Kentucky’den ziyarete gelmişti. Kalbinde delik olan ve solunum cihazına bağlı bulunan bebeğin gelecek ay Ohio’da ameliyat edilmesi planlanıyordu. Ancak polislerin yanlış eve yaptığı baskın, bebeğin hayatını riske soktu. Polisler baskın sırasında pencereden 2 ses bombası attı.

Haberin Devamı

MAMA SANDALYESİNDE

Bombalar, pencerenin yanındaki mama sandalyesinde oturan Waylon’a isabet etti. Bebeğin çevresi dumanla kaplanırken annesi kelepçelenerek evden dışarı sürüklendi. Durumun anlaşılması üzerine çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı ve birkaç saat sonra taburcu edildi. Ancak kanındaki oksijen seviyesi düşen bebek ertesi gün tekrar hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Bebeğin gelecek ay olması planlanan kalp ameliyatı da mevcut durumu nedeniyle ertelendi. Polis, kullanılan ‘dikkat dağıtıcı cihazların’ yanık oluşturmadığını ve biber gazı ya da kimyasal madde içermediğini iddia etti.