Dünya 300'den fazla insanı yediği düşünülüyor! Canavar hala kayıp

300'den fazla insanı yediği düşünülüyor! Canavar hala kayıp

Paylaş
300'den fazla insanı yediği düşünülüyor! Canavar hala kayıp

Şimdiye dek 300 insan yediği söylenen ve avcıların tüm çabasına rağmen bir türlü yakalanamayan timsahın gizemi sürüyor.

Posta.com.tr | Afrika ülkesi Burundi'de yıllardır yakalanmaktan kurtulan Gustave adlı dev timsah, adeta sırra kadem bastı. Şimdiye dek 300'den fazla insanı yediği söylenen Gustave hakkındaki kayıtlar 1987 yılına kadar uzuyor.

Haberin Devamı

Yıllarca yerli halka korku salan 6 metre uzunluğunda ve 1 ton ağırlığında olduğu düşünülen timsah, yıllardır kayıp olmasına rağmen öldüğüne dair herhangi bir ipucuna rastlanmadı. Timsah Gustave'yi yakalamya ve öldürmeye çalışan birçok kişi olsa da hepsinin girişimleri başarısız oldu.

Kimi uzmanlar Gustave'nin 100 yaşında olabileceğini söylese de, dişlerin sağlam olmasından dolayı bazı uzmanlara göre yaşı 60'dan fazla olamaz.

National Geographic'e göre, Tanganyika Gölü'nün kuzeydoğu kıyılarında yaşayan insanların yaşadığı saldırıların kayıtları 1987'ye kadar uzanıyor. Bir timsah için öldürdüğü insan sayısının son derece fazla olması her ne kadar şüpheli görünse de, Gustave'ye dair görgü tanıkları ve ortak ayrıntılar var.

Haberin Devamı

KURŞUN İZLERİNDEN TANIYORLAR

Gustave'nin başının üzerindeki yara izi, ki bunun kurşun yarası olduğu düşünülüyor, onu diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik. Bu nedenle görgü tanıkları Gustave olduğundan emin. Canavar timsahın vücudunda avcılar tarafından yapılan 3 başka kurşun izi daha var.

2004 yılındaki bir belgeselde, bir grup bilim insanı Gustave'yi yakalamaya çalışmıştı. Ancak onların da girişimleri başarısız olmuştu. Timsah için kurulan tuzaklar, kızılötesi kayıt cihazları ve yemler onu yakalamaya yetmemişti. Ekip en sonunda Gustave'yi yakalamaktan vazgeçmişti.

Son olarak 2019'da öldürüldüğü iddia edilen Gustave'nin öldüğüne dair hiçbir ipucu bulunamadı. Yerel halk, canavar timsahın hala nehirde pusuda bekliyor olabileceğinden korkuyor.