Dünya 4 aylık kedi, tüm aileyi zehirlenmekten kurtardı

4 aylık kedi, tüm aileyi zehirlenmekten kurtardı

Paylaş
4 aylık kedi, tüm aileyi zehirlenmekten kurtardı

ABD'de yaşayan aile, fırtına nedeniyle elektrikleri kesilince evlerine jeneratör almıştı. Ancak bu jeneratörün onların canına kast edeceğinden habersizlerdi. Aileye henüz 4 ay önce dahil olan yavru kedi Thor ise onların kahramanı olacaktı...

Posta.com.tr - Michigan’da yaşayan aile, bir gece yarısı ölümle burun buruna geldiklerinden habersizdi. Ailenin 4 aylık kedisi Thor ise onların kahramanı olacaktı…
Michigan’da yaşayan aile, bir gece yarısı ölümle burun buruna geldiklerinden habersizdi. Ailenin 4 aylık kedisi Thor ise onların kahramanı olacaktı…Gece yarısı, ailenin Farmington Hills’teki evlerinin kapalı garajındaki jeneratörden karbonmonoksit sızmaya başladı. Tüm evi dolduran gazın tek fark eden ise kedi Thor’du. 

Haberin Devamı


Ölümcül gaz tüm evi doldurmaya başladığı sırada yüksek sesle miyavlamaya başladı. Thor’un miyavlaması ev sakinlerini uyandırdı. İtfaiye yetkililerine göre, evin elektrikleri 30 Ağustos’taki fırtınada gitti. Ailenin elektrik için kullandığı portatif jeneratörden çıkan dumanlar evi sararken aile uykudaydı ve bu durumu fark etmedi. Evde karbonmonoksit dedektörü de yoktu. 
'ÜRKÜTÜCÜ BİR ÖRNEK'
Thor, evin annesi Heidi Stamper'ı yüksek sesle miyavlayarak uyandırdı. Heidi, kediyi dışarı çıkardı ve temiz havayı alan kedi miyavlamayı kesti. Ancak sonra tekrar içeri girdiklerinde Heidi bilincini kaybetmeye, eşi Ronald’da sersemlemeye başladı.



Thor’un tekrar miyavlamaya başlaması 13 ve 11 yaşındaki çocukları da uyandırdı. Çocuklar anne ve babalarını dışarı çıkardı.Farmington Hills itfaiye şefi Jon Unruh, "Bu, karbon monoksitin nasıl hızlı bir şekilde birikebileceğinin ve potansiyel olarak ölümcül olabileceğinin ürkütücü bir örneğidir. Neyse ki, bu olay olumlu bir şekilde sona erdi. Bütün ailelerin Stamper’lardan bir şeyler öğreneceğini ve jeneratörlerini dışarıda tutacağını umuyoruz” dedi. 
Ailenin küçük çocukları itfaiyeyi aradı ve hemen hastaneye kaldırıldılar.

Haberin Devamı