Dünya 68 çocuk da aynı şeyleri anlattı! Tarihin en ilginç UFO vakası

68 çocuk da aynı şeyleri anlattı! Tarihin en ilginç UFO vakası

Paylaş
68 çocuk da aynı şeyleri anlattı! Tarihin en ilginç UFO vakası

Uzaylılar ve UFO'lar pek çok insan için bir bilim kurgudan ibaret olsa da bunları gördüğünü iddia eden azımsanamayacak bir kesim de mevcut. Bunlardan belki de en ilginci ise 1994 yılında Afrika ülkesi Zimbabwe'de bir okulda yaşananlardı. 68 öğrenci çocuğun normal görünen bir eylül günü yaşadıkları tüm dünyaya damgasını vurdu.

Posta.com.tr | 1994 yılının eylül ayında Zimbabwe’nin Ruwa şehrinde oldukça ilginç bir olay meydana geldi. Burada yaşayan topluluk bir avuç insandan fazlası değildi. Geçmişte çok sayıda UFO görüldüğü iddia edilmişti ancak hiçbiri normal bir okul gününde 60’tan fazla çocuğunun gördüklerini iddia ettiği şeyle karşılaştırılamazdı.

Haberin Devamı

Normal bir okul sabahı gibi başlayan gün, saat 10 civarı öğrencilerin tenefüse çıkmasıyla oldukça ilginç bir hal alacaktı. Okulun çevresinde oynayan çocukların dikkatini uzaklardaki bir şey çekmişti. Çocuklar burada gümüşten yuvarlak bir disk görmüştü.

GÜMÜŞ, YUVARLAK DİSKTEN İNAN KÜÇÜK İNSANLAR...

Çocuklardan biri o anları şöyle anlattı:

Sanki ağaçların arasında parlıyordu. Bir diske benziyordu. Yuvarlak bir disk gibi. Her şeyden korkuncu da siyahlar içinde bir adam.

Olay sırasında okulda bulunan çoğu yetişkin, toplantı sebebiyle binanın içindeydi. Çocuklar büyük bir hevesle yaşadıklarını anlatmaya başladı. Öğretmenler çocuklara şüpheyle yaklaşsa da onların hevesini kırmamak için bir şey söylemedi. Akşam eve döndüklerinde ise çocukları dinleme sırası ebeveynlerdeydi.

Haberin Devamı

Bazı çocuklar uzaylı gördüğünü söylerken bazıları ise gördüklerinin Shona ve Ndebele kültüründeki kötü ruhlar olan ‘zvikwambo’ olduğunu söylüyordu. Çocuklarını oldukça pahalı ve prestijli bir okula gönderen ebeveynler de çocuklarının anlattığı olayı tek bir şekilde öğrenmek için harekete geçti.

UFO UZMANI OLAYA DAHİL OLDU

Bu konuyla ilgili harekete geçen bir tek ebeveynler değildi. Ariel Fenomeni olarak tarihe geçen olay, dünya üzerinde pek çok insanı bölgeye çekmişti. Bunlardan biri ise UFO uzmanı Cynthia Hind’di.

Hind, uzun zamanlar Afrika’nın güneyinde meydana gelen doğaüstü olayları gözlüyordu. 1994 eylülünde pek çok kişi gökyüzünde ışık parıldamaları görmüştü. Yine çok sayıda kişi de uzaylılarla karşılaştığını anlatıyordu. Bunların arasında Hind’i en çok heyecanlandıran ise Ariel Okulu’nda meydana gelen olaydı.

Hemen okula giden Hind, olayı yaşayan çocuklarla röportaj yapmaya başladı. 2 ila 6 kişilik gruplar şeklinde Hind’e konuşan çocuklar, yaşadıklarını tek tek anlattı.

Guy ismindeki bir çocuk, Hind’e şöyle konuştu:

1 metre yüksekliğinde ufak bir adam görebiliyordum. Tamamen siyah ve parlak giysileri vardı. Saçları simsiyahtı ve gözleri kocamandı. Ağzı ise sadece bir yarıktı ve kulaklar neredeyse hiç seçilmiyordu.

Haberin Devamı

Hind, bu tarif karşısında oldukça heyecanlandı. Çocuklar yerel bir kasabada oturduğu için çok sayıda film ve televizyon şovu göremezdi. Popüler uzaylı tanımlarını bilmeleri imkansıza yakındı. Hind, hemen Harvard Üniversitesi’nde bir profesör olan John Mack’e ulaşarak ondan yardım istedi. Mack, uzaylıların okul arazisine inmekten çok daha fazlasını yaptığını görecekti.

HARVARD PROFESÖRÜ ZİMBABWE'DE

Harvard’da bir psikiyatri profesörü olan Mack, daha önce uzaylıları araştırdığı için ve bu konudaki görüşlerinden dolayı başı belada olan biriydi. Ancak Hind’in onu aradığındaki sesindeki heyecandan Zimbabwe’nin kırsalındaki bu kasabada bir şeyler olduğundan emindi ve düşünmeden teklifi kabul etti.

Çocuklar Mack ile konuşurken, Hind ve ebeveynlerine anlattıklarından çok daha fazlasını anlatmaya başladı. Uzaylılar ile karşı karşıya geldiklerinde neler yaşadıklarını anlattılar. Özellikle de uzaylılar ile nasıl iletişime geçme şekilleri. Çocuklar, telepatik bir şekilde iletişim kurduklarını ve onlara Dünya’nın çevresini korumaları gerektiğini söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

Mack, çocuklara bu mesajın nasıl geldiğini sorduğunda bir kız şöyle konuştu:

Hiçbir şey söylemedi. Sadece gözlerine bakınca düşünceleri beynimize akmış gibiydi. Onun anlattıklarını hissedebiliyorduk. Bizimle ilgileniyordu. Çevre kirliliğinin durdurulması gerektiğini söyledi.

Aradan geçen yılların ardından Ariel Okulu öğrencileri hala hikayelerinin böyle olduğundan emin. Ariel Fenomeni’nin gerçekten yaşandığı konusunda ısrarcı olmalarıyla beraber 1994’ün eylül ayında uzaylılar ile karşılaştıklarını söylüyorlar.

Bazıları ise yıllar içerisinde bunun çok daha basit bir açıklaması olduğunu öne sürdü.

UFO DEĞİL, UYDU ROKETİ ÇIKTI

Şüpheciler açısından Ariel Fenomeni kolayca açıklanabilirdi. Başlangıç olarak Hind, okulda meydana gelen olaydan hemen önceki gün çok sayıda UFO görme vakası kaydetmişti. İnsanların UFO sandığı bu uçak cismin ise Cosmos 2290 uydusu kalkışında kullanılan Zenit-2 roketinden başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hind’in, çocukların daha önce uzaylı görmüş olma ihtimalinin olmaması iddiası ise çoğuna göre hatalıydı. Ruwa küçük bir şehir olsa da büyük şehir Harare’ye oldukça yakındı. Öte yandan buradaki- çocuklar yoksulluk çeken ailelerin çocukları değildi ve popüler medyaya ulaşımları mevcuttu.

Yani bu Ariel Fenomeni gerçekten yaşandı mı? Pek çok kişi doğaüstü karşılaşmalar yaşamış olsa da bu sorunun cevabı kime sorduğunuza göre değişkenlik göstermekte. Mack, Hind ve çocukların büyük bir kısmı 1994’te okullarına uzaylıların geldiğine inansa da çoğu insan bunu bir toplu histeri olarak görüyor.