Dünya 9 günlük 'suç zinciri' sonunda yakalandı! Son sözleri eşini bile şoke etti

9 günlük 'suç zinciri' sonunda yakalandı! Son sözleri eşini bile şoke etti

Paylaş
9 günlük 'suç zinciri' sonunda yakalandı! Son sözleri eşini bile şoke etti

ABD'de iş vereninin arabasını çalarak ortadan kaybolan ve tüm ülkeyi şoke eden 9 günlük bir suç zincirine başlayan Michael Zack, 1996 yılında işlediği çifte cinayetten 27 yıl sonra cezasını çekti. Son yemek hakkını bile reddeden Zack'in son sözleri ise odada bulunan eşi dahil herkesi şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Tallahassee’de yaşayan Michael Zack, henüz genç yaşlarındayken unutulmaz bir travma geçirdi. Kendi anlatmasına göre Zack, kız kardeşinin annesini bir baltayla öldürdüğünü söylüyordu. Yaşadığı ve anlatmaktan çekinmediği bu travmayla insanların sempatisini kazanmayı başaran Zack, uzun süre gittiği barda tanıştığı Edith Pope tarafından işe alındı.

Haberin Devamı

1996 yılının 6 Nisan günü Zack’in kız arkadaşı onu arayarak kendisinin evden atıldığını ve eşyalarını toplaması gerektiğini söyledi. Pope, çalışanına eşyalarını toplayıp işlerini halletmesi için arabasını ödünç almasına izin verdi ancak Zack o gün bardan son kez çıkmıştı.

9 GÜNLÜK 'SUÇ ZİNCİRİ' BAŞLADI

Zack, batıya yönelerek şehir değiştirdi ve buradaki bir barda Bobby Chandler ile tanıştı. Chandler, yerel bir inşaat firmasının sahibiydi ve Zack’i işe almaya karar verdi. Zack’in mesaiden sonra eve gitmek yerine arabasına yatıp kalktığını gören Chandler, genç adamı evine davet etti ve birlikte yaşamaya başladılar.

11 Haziran günü Zack, Chandler’ın silahlarından birkaç tanesini, cüzdanın da parasını alarak geceyarısı oradan ayrıldı. Bir sonraki gün ise başka bir şekilde çaldığı silahları sattı.

Haberin Devamı

Buradan da başka bir şehre geçen Zack, gittiği barda bu kez de Laura Rosillo ile tanıştı. Gece geç saatlere kadar sohbet eden ikili, barın kapanmasıyla birlikte uyuşturucu kullanmak üzere sahile gitti.

KANITLANAMAYAN CİNAYET

İkili sahile geldiğinde Zack, Rosillo’ya saldırmaya başladı. Adeta kendinden geçmiş gibi vahşileşen Zack, Rosillo’nun kafasını arabaya vurarak elbisesini yırttı. Sonunda Rosillo’yu boğarak öldüren Zack, kadının cesedini bir kum tepesinin arkasına saklayarak oradan ayrıldı.

Genç kadının üzerinde yapılan incelemelerde vücudunun belirli bölgelerinde sperm izlerine rastlandı ancak bunlar Zack’e ait değildi. Zack, olaydan iz bırakmadan kaçtığını düşünüyordu.

Zack hemen başka bir şehre giderek buradaki barda başka insanlarla tanışmaya çalıştı. Zack, burada çalışanlardan biri olan Ravonne Smith ile tanıştı. Öğlen saatlerinde barın çok kalabalık olmamasından yararlanan Zack, genç kız ile sohbete daldı. Smith, ilerleyen saatlerde canının sıkıldığını söyleyerek arkadaşı Russell Williams’ı arayarak bara çağırdı.

Aynı gün akşam 7 civarında Smith, Williams ve Zack birlikte bardan ayrıldı. Ayrılmalarının ardından Smith, birlikte yaşadığı erkek arkadaşını arayarak ona geç saate kadar çalışacağını söyledi. Grup birlikte sahile gitti ve burada uyuşturucu almaya başladılar. Daha sonra ise bara dönme kararı aldılar. Williams bardan sonra kendi başına evine giderken Zack ise Smith’i eve bırakmak için yola koyuldu.

Haberin Devamı

DEFALARCA KEZ BIÇAKLADI

Smith, hayatının en büyük hatasının birlikte eve yürüdüğü Zack’i evin içine davet etmek olacağının farkında değildi. Zack, eve girdiği anca genç kadına içki şişesiyle vurmaya başladı. Etraf cam parçalarıyla dolmuştu ve her yer kan revan içerisindeydi. Smith, hemen koridorun sonunda bulunan yatak odasına koşmaya başladı. Gerisinde ise kan izleri bırakıyordu.

Zack kan izlerini takip ederek yatak odasına gitti ve burada genç kadına tecavüz etti. Smith, Zack’in elinden kurtulduğu her an başka odaya kaçarak hayatta kalmaya çalışıyordu. Zack ise her seferinde şiddetin dozunu artırarak genç kadını takip ediyordu.

Başlangıçta bunu bir oyun olarak gören Zack, daha sonradan Smith’e sinirlenmeye başladı. Mutfak aldığı bir bıçakla genç kadının yanına giden Zack, burada Smith’i göğsünden 4 kez bıçakladı. Genç kızı bıçaklamasının ardından sakin bir şekilde mutfağa giderek bıçağı yıkayan Zack, Smith’in arabasını ve televizyonunu çalarak evden ayrıldı.

Haberin Devamı

MAĞAZA GÖREVLİSİ FARK ETTİ

Zack, o gece Pope’dan çaldığı arabanın plakasını söküp içerisindeki eşyalarını alarak onu tenha bir yerde bıraktı. Zack, tüm nakit parası bittikten sonra Smith’in evinden çaldığı eşyaları satmak için bir mağazaya gitti. Burada Zack’in hareketlerinden ve sattığı eşyalardan şüphelenen mağaza sahibi, Zack’ten kimliğini istedi.

Hemen mağazadan çıkarak kaçmaya başlayan Zack, Smith’in arabasını da burada bıraktı. Birkaç gün boyunca saklanmayı başaran Zack, terk edilmiş bir binada saklanırken polis tarafından yakalandı.

Hemen tutuklanarak gözaltına alınan Zack, Ravonne Smith’i öldürdüğünü itiraf ederek Pope ve Chandler’ı soyduğunu da kabul etti.

1996 yılında mahkemeye çıkmaya başlayan Zack, 24 Kasım 1997’de idam cezasına çarptırıldı ve o günden beri öleceği günü beklemeye başladı.

Haberin Devamı

SON YEMEĞİNİ REDDETTİ, SON SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

2023 yılında 54 yaşındaki Michael Duane Zack III, dün eşi ve ruhsal ustasıyla görüştü.

Kendisine verilen son yemeği reddeden Zack, son sözü sorulduğunda ise tüm odayı şaşırtan sözleri söyledi:

Hepinizi çok seviyorum.

Yerel saat ile 18.14’te Florida Eyalet Hapishanesi’nde zehirli iğne yöntemiyle idam edilen Zack, işlediği çifte cinayetten 27 yıl sonra hayata gözlerini yumdu.