Dünya Reuters: Bangkok'taki tapınak saldırısında Türkiye bağlantısı araştırılıyor

Reuters: Bangkok'taki tapınak saldırısında Türkiye bağlantısı araştırılıyor

Paylaş
Reuters: Bangkok'taki tapınak saldırısında Türkiye bağlantısı araştırılıyor

10 gün önce Bangkok'ta Erawan Hindu Tapınağı önünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi de yaralanmıştı. Reuters'ın haberine göre Tayland polisi, saldırıyla ilgili olarak, olaydan 2 hafta öncesine kadar ülkeye giren Türkiye vatandaşlarının araştırıldığını açıkladı

Tayland polisi başkent Bangkok'ta 20 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırı soruşturmasında, olaydan iki hafta öncesine kadar ülkeye giren Türkiye vatandaşlarının araştırıldığını açıkladı. Reuters'ın haberine göre polis ayrıca grubu ya da olasılığı gözardı etmediklerini de vurguladı.

'UYGURLARLA BAĞLANTILI OLABİLİR' İDDİASI


Tayland polisi ve bazı güvenlik uzmanları, saldırının Çin'in Şincan bölgesinde yaşayan Uygurlarla bağlantılı olabileceğini belirtti.

Geçen ay 100'den fazla Uygur ülkeden sınırdışı edilerek Çin'e geri gönderilmiş ve İstanbul'daki Tayland Konsolosluğu önünde protesto eylemleri yapılmıştı.



Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, patlamadan iki hafta kadar öncesine kadar ülkeye giren Türkiye vatandaşlarını araştırdıklarını belirtti.

Gazetecilerin 15 Türk'ün araştırılıp araştırılmadığını sorduğu Thavornsiri, "Tayland'a muhtemelen bundan daha fazla sayıda Türkiye vatandaşı geliyor. Araştırıyoruz ama 15 kişiyi değil." dedi.

Sözcü ayrıca tüm örgüt ve olasılıkları incelediklerini de vurguladı.

Polis sözcüsü "Milliyete değil, bireylere odaklanıyoruz." dedi ancak ayrıntı vermedi.


Sarı tişörtlü zanlının, güvenlik kamerası görüntüleri ve bunlar kullanılarak çizilen robot resmi.

FOTOĞRAFLAR KARŞILAŞTIRILIYOR

Bangkok Post gazetesi de yetkililerin bazı Türkiye vatandaşlarının fotoğraflarını robot resim ve güvenlik kamerası görüntüleriyle karşılaştırdıklarını yazdı.

Bangkok'taki Erawan Hindu Tapınağı'nın önünde meydana gelen patlamayla ilgili en önemli kanıt güvenlik kamerası görüntüleri. Görüntülerde sarı tişörtlü, sırt çantalı, siyah saçlı bir kişi patlamadan önce sırt çantasını bırakıp giderken görülüyor.

Patlamada ölenler arasında Çin, Hong Kong, İngiltere, Endonezya, Malezya ve Singapur vatandaşları da bulunuyordu.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı