Dünya ABD Başkanı Biden İsrail'de! 'Hastaneki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor'

ABD Başkanı Biden İsrail'de! 'Hastaneki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor'

Paylaş
ABD Başkanı Biden İsrail'de! 'Hastaneki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor'

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Tel Aviv kentine geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte kameralar karşısına geçen Biden hastane saldırısıyla ilgili, "Patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın, İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa tufanı" operasyonu sonrası Ortadoğu kana bulanırken İsrail'in Gazze'ye başlattığı yoğun saldırıları devam ediyor. 

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrası Filistin, Ürdün ve Mısır görüşmeyi iptal edince Tel Aviv'e geldi.

Biden'ın uçağında bulunan bir Reuters muhabiri, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Gazze'deki savaşla ilgili istişarelerde bulunmak üzere" İsrail'e geldiğini söyledi.

HASTANE SALDIRISINA 'PATLAMA' DEDİ

İsrail'e iniş yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Biden, dün gece hastaneye yapılan saldırı ile ilgili soruya, "Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor" cevabını verdi.

ABD Başkanı Biden, İsrail'de

Biden, "Bugün basit bir sebepten burada olmak istedim. Dünyanın ABD'nin İsrail ile birlikte olduğunu görmesini istedim. Hamas binlerce insanı öldürdü, katliam demek abartı olmaz. Onlarca insanı esir aldılar. Böyle bir şeyi hayal etmek benim hayal gücümün dışında" dedi.

Haberin Devamı

Biden sözlerine şöyle devam etti:

'Öyle korkunç şeyler yaptılar ki DAEŞ'ı mantıklı gibi gösterdiler. Amerikalılar sizi anlıyor ve endişeleniyor. Tercihinizin kolay olmadığını biliyorlar. Hamas Filistin halkını temsil etmiyor, onlara sadece acı getirdi.',

Hastana saldırısına 'patlama' diyen Biden, "Üzgünüm, İsrail değil diğer taraf yapmış görünüyor" ifadesini kullandı.

ABD'den İsrail'e ziyaret: Biden Gazze saldırısına 'patlama' dedi.

Netanyahu ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hamas kadınları ve çocukları kaçırdı. Bizim sinirimizi siz de paylaşıyorsunuz biliyorum. 7 Ekim'de 1400 İsrailli öldürüldü. Bu 50 binden fazla Amerikalının öldürülmesi, onlarca 11 Eylül saldırısı gibi.ABD Nazi'leri yenmek için bizimle birlikte hareket etti şimdi de Hamas'ı alt etmek için bizimle birlikte hareket edecek. Bu savaş sırasında bir ABD başkanının ilk ziyaretri. Sİzin bireysel desteğinizi gösteriyor. İsrail halkı adına size teşekkür ediyorum.