Dünya ABD İsrail'in planını açıkladı! İran'dan intikam almak için...

ABD İsrail'in planını açıkladı! İran'dan intikam almak için...

Paylaş
ABD İsrail'in planını açıkladı! İran'dan intikam almak için...

ABD ordusu ilk kez bir muharebede SM-3s füzelerinin kullanıldığını doğruladı, Orta Doğu'ya acil bir şekilde lazerli dronesavar sistemi getiriliyor. Öte yandan ABD, İsrail'in İran'a karşı misilleme planı ile ilgili detaylar verdi.

İsrail 300'den fazla kamikaze silahlı insansız hava aracı ve füze ateşleyen İran'a misilleme hazırlığını sürdürüyor. Dünya diken üstünde bölgeden gelecek haberleri takip ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL’İN ‘VEKİL’ PLANI!

ABD'li yetkililer İsrail'in İran'ı doğrudan vurmayacağına, bunun yerine vekillere odaklanacağına inanıyor

NBC'ye konuşan dört ABD'li yetkili, ABD'nin, İran'ın Pazar sabahı erken saatlerde gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırıya İsrail'in tepkisinin muhtemelen sınırlı olacağına ve İran dışındaki önemli hedefleri vurmaya odaklanabileceğine inandığını söyledi.

ABD'nin değerlendirmesinin saldırı öncesinde İsrailli yetkililerle yapılan görüşmelere dayandığını ve İsrail'in yaklaşımının bundan sonra değişmiş olabileceğini kaydeden yetkililer, Tahran'ın ciddi bir zarar vermemesinin Kudüs'ü daha az agresif bir yanıt aramaya yöneltebileceğini söylüyor.

Yetkililer, yanıt olarak İran'ı doğrudan vurmak yerine (İsrail'in müttefikleri bunun bölgeyi topyekun bir savaşa sürükleme riski taşıdığı konusunda uyardı), İsrail'in Suriye'deki milisler veya Hizbullah gibi İran'ın vekillerini vurabileceğini söylüyor. Lübnan.

Haberin Devamı

İRAN 'YILLARDIR BEKLİYORUZ' DİYEREK PAYLAŞTI

İran'ın fırlattığı bazı balistik füzelerin hava savunma sistemini aşarak askeri üsleri vurduğu İsrail'de ezeli düşmana verilecek yanıt masaya yatırılırken, dünyadan karşı misillemeye girişilmemesi için çağrılar yükseliyor.

Füzelerin isabet ettiği Nevatim Hava Üssü'nü ziyaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın saldırısının karşılıksız kalmayacağını söyledi ancak bunun ne zaman ve nasıl olacağı konusunda bilgi vermedi.

Haaretz gazetesi, Pazartesi günü bir kez daha toplanan savaş kabinesinin İsrail'in muhtemel misillemesini görüştüğünü yazdı. Gazeteye bilgi veren kabinedeki tartışmalar hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, güvenlik birimlerinin askeri bir karşılık verilmesi yönünde baskı yaptığını, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun da İran'a saldırıyı destekleme eğiliminde olduğunu söyledi. Ancak söz konusu kişi uluslararası alandaki ağır baskının İsrail'de karar verme sürecini önemli ölçüde etkilediğini de belirtti.

İSRAİLLİLERİN YÜZDE 66'SI MİSİLLEME İSTİYOR

İsrail'de yapılan anket, halkın yüzde 66'sının İran'a karşı bir misilleme istediğini ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 37'si misillemenin zamanı geldiğinde yapılmasına destek verirken, yüzde 29 ise derhal İran'a yanıt verilmesini istedi. Yüzde 25 misillemeye karşı çıkarken, yüzde 9 herhangi bir tercih belirtmedi.

Haberin Devamı

ABD SM-3s FÜZELERİNİ İLK KEZ MUHAREBEDE KULLLANDI

İsrail'e doğru seyreden kamikaze drone'ların yarıdan fazlasını düşüren ABD'nin, Doğu Akdeniz'e konuşlandırdığı savaş gemilerinden SM-3s füzelerini kullandığı doğrulandı. İki ABD'li yetkili, Amerikan ordusunun söz konusu füzeleri ilk kez bir muharebede ateşlediğini söyledi.

Söz konusu SM-3s füzeleri Doğu Akdeniz'deki USS Carney ve USS Arleigh Burke savaş gemilerinden fırlatıldı. Fırlatılan dört ila yedi arasındaki SM-3s, İran'ın beş balistik füzesini havada vurdu.

ORTA DOĞU'YA LAZERLİ DRONESAVAR

İsrail'e destek sunan ABD ordusunun, acele bir şekilde Orta Doğu'ya lazer dronesavar sistemini getirmeye hazırlandığı da bildiriliyor.