Dünya ABD'de 87 kişinin öldüğü kasırga dehşetini yaşayan Türk anlattı!

ABD'de 87 kişinin öldüğü kasırga dehşetini yaşayan Türk anlattı!

Paylaş
ABD'de 87 kişinin öldüğü kasırga dehşetini yaşayan Türk anlattı!

ABD'nin Florida eyaletinde kabus gibi günler yaşanıyor. lan Kasırgası nedeniyle ölü sayısı 87'ye yükseldi. Kasırga önüne geçeni yıkıp geçerken göller yollarla birleşti, şehir sular altında kaldı, timsahlar otoyollara savruldu. Elektriğin kesildiği eyalette insanlar marketlere akın etti. Florida'da yaşayan Emre Köseoğlu, elindeki takip cihazıyla kendilerine doğru gelen kasırgayı saniye saniye takip ettiklerini belirtti. Köseoğlu, yaşanılan korku dolu anları görüntüler eşliğinde Posta.com.tr'ye anlattı. İşte görüntüler...

Büşra Özbelli / Posta.com.tr  ABD'nin Florida eyaletini kategori 4 şiddetinde vuran Ian Kasırgası'nda ölenlerin sayısı, 83'ü Florida'da ve 4'ü Kuzey Carolina'da olmak üzere 87'ye yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybının artacağından endişe ediliyor. Florida'da yaşayan Youtuber Emre Köseoğlu, yaşanılan korku dolu anları Posta.com.tr'ye anlattı. Elindeki takip cihazıyla kendilerine doğru gelen kasırgayı takip eden Köseoğlu, '4-5 şiddetindeki kasırga bize doğru gelirken hızını kaybedip 1 dereceye kadar düştü.' dedi. 

Haberin Devamı
Ian Kasırgası Güney Carolina’yı vurdu Ian Kasırgası, Küba ve Florida’nın ardından ABD’nin Güney Carolina eyaletinde üçüncü kez karaya vurdu.

"BİR BAKTIK Kİ FIRTINA BİZE DOĞRU GELİYOR"

Youtuber Emre Köseoğlu açıklamasında, "Aslında biz Florida Seminole'da yaşıyoruz. Florida Seminole ise Madeira Beach'e çok yakın. Haberi aldığımızda Seminole'daki evimizdeydik. Dolayısıyla denize çok yakın bir yerdeydik. Buradaki Floridalılar kasırga takip programı kullanıyorlar. Bende de bu programdan var. Bir baktık ki kasırga bize doğru geliyor, sürekli takip etmeye başladık" dedi.

"Gece Seminole'daki evimizde kaldık fakat sabah baktığımızda fırtınanın daha yaklaştığını gördük." diyen Köseoğlu, "Ben ve eşim kedilerimizi ve değerli eşyalarımızı yanımıza alarak Daytona'ya geldik. Burada eşimin arkadaşlarının daha güvenli bir evi vardı. Kasırga Daytona'yı çok vurmayacak gibi görünüyordu. 

Haberin Devamı
ABD'de Ian Kasırgasında ölü sayısı 87'ye yükseldi! İşte felaket sonrası görüntüler ABD'de Ian Kasırgasında ölü sayısı 87'ye yükseldi! İşte felaket sonrası görüntüler

"ELEKTRİKLER KESİLDİ, İNSANLAR MARKETLERE AKIN ETTİ"

Yolda giderken Tampa şehrinde benzin almak istedik fakat benzin alamadık. İnsanlar fırtına öncesinde marketlere akın ettiler. Biz de bunun olacağını bildiğimiz için önceden yiyecek içeçek konusunda stok yapmıştık. Zaten Florida'da birçok yerde dükkanlar kapandı elektirikler kesildi. İnternete erişemedik.  Daytona'ya geldikten 1 gün sonra buralar sular altında kaldı." ifadelerini kullandı.

"BİZE DOĞRU GELİRKEN HIZINI KAYBETTİ"

Köseoğlu, "4-5 şiddetindeki kasırga bize doğru gelirken hızını kaybedip 1 dereceye kadar düştü. Hızını kaybetmesi bir şey ifade etmiyor çünkü  o zamanaka kadar epey hasar bıraktı. Daytona'da sel baskınları oldu. Bulunduğumuz evin çevresinde ağaçlar köklerinden söküldü. İskele sular altında kaldı.

Tekneler sokaklara savruldu timsahlar yollara çıktı ABD'nin Florida eyaletini 240 km hızla vuran Ian Kasırgası sonrası bölgeden korkunç görüntüler geldi. Büyük yıkıma yol açan kasırga nedeniyle yüzlerce tekne karaya savrulurken timsahlar ise otoyollara çıktı. İşte lan Kasırgası'nın vurduğu Florida'dan dehşete düşüren görüntüler.

BALIK VE TİMSAHLAR YOLLARA SAÇILDI

Suların yükselmesinden dolayı Daytona da birçok yer sular altında kaldı. İnsanların evlerinin ortasından  geçen yolar göle dönüştü. Daytona'da birçok yerde göl var. O göller yollarla birleşti ve gölün içindeki balıklar yollara saçıldı. Hatta bazı şehirlerde timsahlar otoyollara savruldu.  Ağaçlar evlere savruldu, arabaların üzerine uçtu. " diye ekledi.

"BURADA BÜTÜN SEKTÖRLER YAVAŞLAMIŞ DURUMDA"

"Bundan  sonrası için hayatın normale dönmesi biraz zaman alacak." diyen Köseoğlu, "Pandemiden beri bütün sektörler yavaşlamış durumda burada. Hizmet sektörü çok yavaş. Çalışacak insan bulunamıyor. Amerika'nın kendi devlet dairelerinde de sıkıntı yaşanıyor. Florida bunun yaralarını saracaktır ama şu an her şey çok yavaş ilerliyor. " ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı