Dünya ABD'li hemşirenin sözleri dünyada gündem oldu! 'Kalbim Gazze'de ve orada kalacak'

ABD'li hemşirenin sözleri dünyada gündem oldu! 'Kalbim Gazze'de ve orada kalacak'

Paylaş
ABD'li hemşirenin sözleri dünyada gündem oldu! 'Kalbim Gazze'de ve orada kalacak'

Gazze’den tahliye edilen ABD’li bir hemşire’nin CNN International yayınına çıkarak anlattıkları, İsrail dahil tüm dünyada gündem oldu. ABD’li hemşire, “Kalbim Gazze'de. Gazze'de kalacak” ifadelerini kullandı.

Dünyanın gözü kulağı İsrail’in vahşeti yaşattığı Gazze’den gelen haberlerde.

Haberin Devamı

GAZZE'DE CAN KAYBI 10 BİN 569

Filistinli yetkililer, savaşın otuz üçüncü gününde İsrail bombardımanında hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bin 569'a çıktığını açıkladı. Kurbanların 4 bin 324'ü çocuk.

HEMŞİRENİN SÖZLERİ İSRAİL'DE BİLE GÜNDEMDE

Gazze'den tahliye edilen Amerikalılar arasındaki hemşire Emily Callahan, CNN International yayınında İsrail bombardımanı altındaki bölgedeki gerçeği dünyaya haykırdı.

Sınır Tanımayan Doktorlar ile birlikte Gazze'de bulunan hemşire Callahan, bir hafta önce Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Mısır'a ulaştı ve ülkesine döndü. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan tahliye edilen hemşire, yerinden edilmiş 35 bin Filistinli ile tek bir kompleksteki sığınağı paylaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Barınaktaki çocukları "Yüzlerinde, boyunlarında ve tüm bedenleri yanıp tükenmiş çocuklar vardı" sözleriyle anlatan ABD'li hemşire, yiyecek ve suyun ise bitmek üzere olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar ekibinin sonuna kadar kalori saymak zorunda kaldığını belirten Emily Callahan, "Kalbim Gazze'de. Gazze'de kalacak" cümlesini kurdu.

CNN International'daki yayın, İsrail medyasında da yankı buldu ve Times of Israel internet sitesi tarafından haberleştirildi.

'YAHUDİLER GAZZE'YE GERİ DÖNDÜ' DİYEREK PAYLAŞTI

Gazze'yi karadan işgale girişen İsrail ordusu, savaşın birinci ayında 10 binden fazla Filistinliyi öldürdü. Dünyanın gözü önünde ortaya konan vahşet 41 kilometre uzunluğundaki Akdeniz kıyı şeridini neredeyse her dakika havadan, denizden ve karadan bombalayarak sürüyor.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesi, Ekim ayı sonunda kara operasyonu başlatan İsrail ordusundaki işgal birliklerinin Gazze'deki antik sinagogda on yıllar sonra ilk kez dua ettiğini yazdı.

Çarşamba günü İsrail'de en popüler Google aramalarından biri, İbranice 'Gazze antik sinagogu' ifadeleriydi. Google üstündeki bu merakın nedeni ise, bir dizi sosyal medya mesajıydı.

Gazze'yi işgal eden İsrail askerlerinin 6’ncı yüzyıldan kalma sinagogda onlarca yılın ardından dua ettiğini bildiren sosyal medya hesapları, herhangi bir fotoğraf paylaşmadı.

Haberin Devamı

Jerusalem Post, İsrail ordusunun savaş sırasında herhangi bir kayıt alınmasının katı kurallarla yasakladığını hatırlatıp bu yüzden görüntü paylaşılmadığı yorumunu yaptı.

Shavei Israel adlı Yahudi örgütünün kurucusu Mihael Freund, X hesabından paylaştığı mesajda "Yahudiler Gazze'ye geri döndü" dedi. Freund, söz konusu tarihi sinagogda Davut Peygamber'i tasvir eden bir mozaik bulunduğunu da mesajına ekledi.