Dünya ABD'yi sarsan skandal! "Sadece anı yaşıyorum" diyen de çıktı, mahkumdan hamile kalan da

ABD'yi sarsan skandal! "Sadece anı yaşıyorum" diyen de çıktı, mahkumdan hamile kalan da

Paylaş
ABD'yi sarsan skandal! "Sadece anı yaşıyorum" diyen de çıktı, mahkumdan hamile kalan da

ABD’nin Kentucky eyaletindeki hapishanede büyük skandal ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Ülkeyi karıştıran skandalda 30’dan fazla gardiyanın mahkumlarla ilişkiye girdiği ortaya çıkarken uyuşturucu ticaretinden yasaklı eşyaların içeri sokulması da yer aldı.

POSTA.COM.TR | ABD, Kentucky eyaletindeki hapishanede yaşanan skandal ile sarsıldı.

Haberin Devamı

Son 16 ay içerisinde 30’dan fazla gardiyanın mahkumlarla uygunsuz ilişkileri olduğu ortaya çıkarken 14 gardiyanın ise mahkumlara uyuşturucu ve yasaklı eşyalar sağladığı belirlendi.

ABD menşeili Kentucky Herald-Leader gazetesinin haberine göre, hapishane duvarları arasında yaşanan resmi suistimallerin belgelendiği bu dava ülkeyi derinden karıştırdı.

“SADECE ANI YAŞIYORUM”

39 yaşındaki Trista Fox isimli gardiyan, 2022 yılının aralık ayında Kentucky Devlet Cezaevi’nde bir mahkumla cinsel ilişki yaşadığı sırada meslektaşları tarafından yakalandı ve üçüncü derece tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Başka bir kadın gardiyan ise mahkumla olan ilişkisi konusunda sorgulandıktan sonra istifa etti.

Mahkumlarla olan ilişkisi hakkında soruşturma yapılan bir diğer gardiyan ise hapishane yetkililerine, yaptığı savunmada, "Sadece anı yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aynı hapishanede görev yapan ve ismi açıklanmayan başka bir gardiyan ise şartlı tahliye olan bir mahkumla yaşadığı ilişkisi sonucunda hamile kaldı.

PARA KARŞILIĞI İÇERİ YASAK MADDE SOKTULAR

ABD medyasının bildirdiğine göre, cinsel suistimallerin yanı sıra 14 gardiyanın mahkumlar için uyuşturucu ve yasaklı eşyalar sağladığı ortaya çıktı. Gardiyanlar bu hizmet karşılığında mahkumlardan para da almışlardı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında 140 personelden 62’si ya işten çıkarıldı ya da istifa etti.