Dünya Ahmedinejad'dan sert yanıt

Ahmedinejad'dan sert yanıt

Paylaş
Ahmedinejad'dan sert yanıt

'Ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmaz... Ne diye kendinizin ve kurumun onurunu ABD'nin asılsız iddialarına feda ediyorsunuz?'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili suçlamaları reddederek, ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yurtiçi gezileri kapsamında gittiği Çahar Mahal-Bahtiyar adlı eyalette halka hitaben yaptığı konuşmada, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) İran’ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili raporu ile Batılı ülkelerin terörizm ve atom bombası konularındaki suçlamalarına değindi.

Devlet televizyonunun canlı verdiği konuşmada kalabalık bir gruba hitap eden Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerinin İran karşıtı politikalarının bir sonuç vermediğini, asıl zararı onların gördüğünü söyledi.

Atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını yineleyen ve bu yöndeki suçlamaları reddeden Ahmedinejad, ABD, İsrail ve bazı Batılı ülkelere hitaben, "Sizler de biliyorsunuz ki İran halkı akıllıdır ve sizlerin 20 bin atom bombası karşısında 2 tane atom bombası yapmaz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Binlerce atom bombası olanların, her gün yenilerini yapanların İran’ı atom bombası yapmakla suçlamasını "yüzsüzlük" olarak değerlendiren Ahmedinejad, "Ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmaz" dedi.

Ahmedinejad, terörizme Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, milletvekilleri ve vatandaşlarını kurban veren bir ülkenin terörizme destek vermekle suçlanmasını "hayasızlık" olarak tanımladı.

"İran, diğer milletlerin topraklarını mı ele geçirmek istiyor, onların servetlerine mi göz dikmiş?" diye soran Ahmedinejad, asıl teröristin ve terörizme destek verenlerin bu tür işleri yapanlar olduğunu söyledi.

İran’ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili UAEK raporunun ABD’nin temelsiz iddialarına dayandığını belirten Ahmedinejad, kurumun başkanı Yukiya Amano’ya hitaben, "Ne diye kendinizin ve kurumun onurunu ABD’nin asılsız iddialarına feda ediyorsunuz?" diye sordu.

İran’a düşman olanların hiçbir zaman zaferin tadına varamadığını kaydeden Ahmedinejad, İran halkının gittiği yoldan bir iğne başı büyüklüğünde bile geri adım atmayacağını sözlerine ekledi.