Dünya Almanya'daki darbe operasyonun adı neden 'Kangal'?

Almanya'daki darbe operasyonun adı neden 'Kangal'?

Paylaş
Almanya'daki darbe operasyonun adı neden 'Kangal'?

Almanya'da darbe planlayıcısı aşırı sağcı gruba yönelik operasyon sürüyor. Almanya'ya gidelim, operasyonla ilgili son bilgileri CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk aktardı.

Almanya’da darbeci gruba karşı yapılan ülke tarihinin en kapsamlı operasyonun adı "Kangal" oldu. Darbecilerin iç savaş çıkarmayı planladığı, aşı karşıtı eylemlerde ajitasyonlar yaptığı ve sivil savunma silahlarını çaldıkları belirlendi.

Haberin Devamı
Darbe operasyonun adı neden 'Kangal'? Almanya'da darbe planlayıcısı aşırı sağcı gruba yönelik operasyon sürüyor. Almanya'ya gidelim, operasyonla ilgili son bilgileri CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk aktardı.

CNN Türk Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk, 'Kangal' operasyonu ile ilgili son gelişmeleri aktardı:

Kangal cinsini çok yakından tanıyan birileri tarafından verilmiş bir isim olabilir. Kangal, sürünün içerisinde kendini kaybeden bir çoban köpeği. Sürüye gelen saldırılarda sürünün içerisinden çıkarak buna karşılık verir. Belki de kangal cinsinin bu özelliği gibi bu grubun da içerisinde Almanya güvenlik birimlerinin ajanlar vardı ve bu yüzden kangal ismini tercih ettiler.

Kangal Operasyonu'nda 23 kişi gözaltına alındı. Toplamda 56 şüpheliden bahsediliyor. Bunlara karşı operasyonlar devam edecek. Alman Federal Meclisi bu konuyu görüşmek için bir araya geliyor. Her ne kadar küçük bir grup da olsa Alman hükümetinin bunu ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Haberin Devamı