Dünya Annenin intikamı! Kızını kaçırıp öldüren kartele cehennemi yaşattı

Annenin intikamı! Kızını kaçırıp öldüren kartele cehennemi yaşattı

Paylaş
Annenin intikamı! Kızını kaçırıp öldüren kartele cehennemi yaşattı

Meksika'nın en kanlı uyuşturucu çetesi Los Zetas, Miriam Rodrigues'in kızını kaçırıldığında başlarına geleceklerden habersizdi. Acılı anne, kızının öcünü alabilmek için türlü yollara başvurdu ve kısmen bunu başardı.

Derleyen: Mine Bozkurt | Miriam Rodrigues'in 12 yaşındaki kızı, 2012 yılında Meksikalı uyuşturucu karteli Los Zetas tarafından kaçırılmıştı. Kızı Karen, uyuşturucu çetesi tarafından kaçırıldığında acılı anne Miriam Rodrigues, yetkililerin Karen'ı bulma konusundaki isteksizliğini ve yetersizliğini görünce dehşete düştü. Bu dehşet Miriam'a "ipleri eline alma" cesareti verdi. 

Haberin Devamı

Derhal araştırmalara başlayan Miriam, ipuçlarını takip etti ve bütün oklar, Meksika'nın en kanlı uyuşturucu karteki olan Los Zetas'ı göstermeye başladı. 

SONUNDA TESPİT ETTİ

Miriam, kızının kaçırılmasında rol oynayan kişilerden birini tespit etmesinin ardından araştırmasını derinleştirmeye başladı. Liam Neeson'ın 96 Saat filmindekinin aksine Miriam, kan aksın istemiyordu. Acılı anne yalnızca kızına ne olduğunu bilmek ve yetkililerin yapmadığı soruşturmayı yapabilmek istiyordu. 

96 Saat filminde, kızı çete tarafından kaçırılan bir babanın kızını bulma çabası anlatılıyor.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELDİ

Bir sağlık çalışanı kılığına giren Miriam, bölgede yerel bir araştırma yaptığını söyleyerek bilgi topluyordu. Yeterince bilgi topladığından emin olduktan sonra kızının kaçırılmasında parmağı olan kişiyi yakalaması için polisle iletişime geçti. Oğlu Luis'in de yardımıyla Miriam, çete üyesini parmaklıklar ardına göndermeyi başardı. Üstelik hapishaneyi boylayan çete üyesi, karteldeki diğer kişilerin isimleri vermek için de istekli davrandı. 

Haberin Devamı

Kartelin üyelerinden biri yalnızca 18 yaşındaydı ve Miriam bu sayede kendi avantajını kullanabilir. Çete üyesine anaç bir tavırla yaklaşarak güvenini kazanan Miriam, en sonunda kızının nerede olduğunu öğrenebildi. Ancak bu bilgi onu kahredecekti. Çünkü kızı Karen, çoktan öldürülmüştü. 

Bu olay, Miriam'ın kanlı karteli yakalatma istediğini daha da artırmakla kalmadı, aynı zamanda daha fazla ceset olduğu gerçeğini de günyüzüne çıkardı. 

SIK SIK KILIK DEĞİŞTİRDİ

Miriam, hayatının sonraki birkaç yılını kızının öldürülmesinde parmağı olan kartel üyelerini 'avlamakla' geçirdi. Kartel üyelerini ararken adeta profesyonel bir dedektif gibi çalışan Miriam, sık sık kılık değiştiriyordu. Saçını değiştiriyor, bir belediye yetkilisi gibi davranıyor ve kartelle bağlantısı olan kişileri şüphelendirmeden onlara yaklabiliyor ve kızının başına gelen trajediden kimlerin sorumlu olduğunu detaylarıyla öğrenebiliyordu. 

Araştırmasını sürdüren Miriam, 3 yıl içinde kaçıp yeni bir hayata başlamaya çalışan 10 kartel üyesini yakalattı. Miriam'ın yaptıkları, kartel nedeniyle hayatları mahvolan ailelere ümit oldu ama aynı zamanda kendisini de hedef tahtasına koymuş oldu. 

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ'NDE ACI İNFAZ

2017 yılında Miriam'ın hayatı trajik bir şekilde son buldu. Meksika'da Anneler Günü olarak kutlanan 10 Mayıs günü Miriam, evinde 12 kez silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Üstelik kartel üyelerin tek tek yakalanmasından sonra polis koruması istemiş olmasına rağmen.

Ölmeden önce New York Times'a demeç veren Miriam şunları söylemişti: 

Beni öldürmeleri umrumda değil. Ben kızım öldüğü gün zaten öldüm. Bunu bitirmek istiyorum. Kızımın canını yakanları ortadan kaldıracağım. Bana ne yapmak isterlerse yapsınlar. 

Miriam'ın oğlu Luis, ölen annesinin görevini üstlendi ve kartel üyelerinin bulunmasına yardım etmeye devam ediyor.