Dünya Bakan Fidan'dan ulusararası topluma Filistin çağrısı

Bakan Fidan'dan ulusararası topluma Filistin çağrısı

Paylaş
Bakan Fidan'dan ulusararası topluma Filistin çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kızıldeniz, Irak ve Suriye'de yaşanan saldırıların ardından Fidan, önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Filistin-İsrail savaşıyle ilgili konuşan Bakan Fidan, 'Tüm uluslararası toplumu bir kez daha kalıcı ateşkes çalışmalarına destek olmaya davet ediyorum.' dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Gazze'deki katliam uluslararası toplum önünde yaşanıyor. Bu katliam devam ederken bölgesel yaygınlaşma riskini de biz dile getirdik. Lübnan'dan başlanması beklenirken başka yerden çıktı.

Kızıldeniz Irak ve Suriye’de olanlar bu türden saldırıların karşılıklı pozisyon almalarının Gazze'de başlayan savaşın girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu söylemek yanıltıcı olmasa gerek. Dolayısıyla biz hem barış konusundaki çalışmalara ddevam edeceğiz, hem de İsrail'İn yaptığı katliamlardan uluslararası toplumda gerekli karşılığı bulması için her türlü çabayı göstereceğiz.

Haberin Devamı

Her iki millete eşit oranda güvenlik, egemenlik olmayacağını, kalıcı barış ve güvenliğin olmayacağını ifade ettik. Sadece İsrail’in güvenliğini önceleyen Filistin’in güvenliğini öteleyen görüşün barışı getirmeyeceği görüldü.

"BİZİM İÇİN TÜRKİYE ADAY ÜLKEDİR"

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Grlic Radman ise, "Bizim için Türkiye (AB'ye) aday ülkedir ve AB'nin anahtar partneri olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.