Dünya Bıçaklı horozlar iki adamı öldürdü

Bıçaklı horozlar iki adamı öldürdü

Paylaş
Bıçaklı horozlar iki adamı öldürdü

Hindistan'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Dövüş için ayaklarına bıçak bağlanan horozlar, iki kişiyi öldürdü. Olayın detayları duyanları hayrete düşürüyor.

Posta.com.tr | Hindistan'da Sankranti kentinde meydana gelen olayda horoz  dövüşünün sonu cinayetle bitti. Ancak bu kez katiller horozlardı. 

Haberin Devamı

Gande Suryapraksha Rao adlı adam, dövüşe sokacağı horozunun bacağına bıçak bağlamaya çalışırken horoz ürktü. Bir anda uçmaya çalışan horoz, kaçarken bacağındaki bıçakla sahibini ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan adam hayatını kaybetti. 

Aynı saatlerde başka bir bölgede 20 yaşındaki Padma Raju, horoz dövüşünü izlemek için seyircilerin arasında bekliyordu. Ancak ayağında bıçak olan horozlardan birinin seyircilerin arasına dalmasıyla Padma ağır şekilde yaralandı ve hayatını kaybetti. 

Hindistan'ın Güneydoğu kıyısında yer alan Andhra Pradesh eyaletinde, horoz dövüşü oldukça yaygın bir olay. Bölgede uzun yıllardır sürdürülen horoz dövüşleri bir gelenek halini aldı ancak horozların ayaklarına takılan bıçaklar, durumu daha da tehlikeli hale getiriyor. 

Haberin Devamı

2016 yılında Hindistan'da horoz dövüşleri tamamen yasaklanmıştı ancak 2018 yılında sadece ayaklarına bıçak takılmasını yasaklamaya karar verildi. Polis önceki yıllarda horoz dövüşünü yasaklamaya çalıştı ancak halkın ayaklanması nedeniyle bu karardan vazgeçtiler. 

Horoz dövüşleri Hindistan'da son derece popüler olması, yasaklanmasını daha da zorlaştırıyor.