Dünya Biden açık açık söyledi! Türkiye'nin istediği oluyor

Biden açık açık söyledi! Türkiye'nin istediği oluyor

Paylaş
Biden açık açık söyledi! Türkiye'nin istediği oluyor

NATO Zirvesi sonrasında basına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, bir basın mensubunun Türkiye'nin F16 talebiyle ilgili soruya “Aralık ayında söylemiştim, hatırlarsanız onlara F16 jetleri satalım, o jetleri de modernize edelim. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Ben de onlara 'Aralık ayından beri pozisyonumu hiç değiştirmedim' dedim. Ve bunu karşılıksız yapalım, satmalıyız. Bunu yapabilmek için kongre onayına ihtiyacım var. Bu onayı yapabileceğimizi düşünüyorum” cevabını verdi.

ABD lideri Joe Biden, NATO zirvesinin sonunda kameraların karşısına geçti. İttifakın Rusya'nın Ukrayna'yı işgale girişmesinin ardından daha fazla birlik haline geldiğini belirten ABD Başkanı, "Müttefiklerimiz yüzde 2'lik savunma harcamasını tutturmaya devam ediyor, daha çok ülke söz konusu orana ulaşmak için çaba harcıyor" dedi.

Haberin Devamı

Beşinci maddeye vurgu yapan ABD lideri, NATO'nun her karış toprağının savunulacağını yineledi.

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmalıyız NATO Zirvesi sonrasında basına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, bir basın mensubunun Türkiye'nin F16 talebiyle ilgili soruya “Aralık ayında söylemiştim, hatırlarsanız onlara F16 jetleri satalım, o jetleri de modernize edelim. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Ben de onlara 'Aralık ayından beri pozisyonumu hiç değiştirmedim' dedim. Ve bunu karşılıksız yapalım, satmalıyız. Bunu yapabilmek için kongre onayına ihtiyacım var. Bu onayı yapabileceğimizi düşünüyorum” cevabını verdi.

800 MİLYON DOLARLIK DESTEK PAKETİ

Ukrayna'ya silah yardımının artarak devam edeceğini dile getiren Biden, hava savunması için destek paketleri açıklanacağını duyurdu. ABD liderinin verdiği bilgiye göre, Pentagon'un yeni silah paketinin tutarı 800 milyon doları bulacak.

Rusya lideri Vladimir Putin'in NATO'yu parçalama hedefinin ters teptiğini aktaran Joe Biden, İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka katılmasını kutladı ve "Finlandiya ve İsveç'le daha güçlü olacağız, NATO'nın sınırı 800 mil artacak" açıklamasında bulundu.

"SAVAŞIN KAZANANI RUSYA OLMAYACAK"

"Ukrayna'yı ne kadar gerekiyorsa destekleyeceğiz" diyen Biden, tüm müttefiklerin aynı fikirde olduğunu ifade etti, savaşta kazanan tarafın kesinlikle Rusya olmayacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

Biden ayrıca, NATO'ya karşı tehdidin yalnızca Rusya'dan değil, aynı zamanda Çin'den de geldiğini vurguladı.

Biden, "Gıda krizinin sebebi Rusya" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMALIYIZ"

ABD Başkanı'na Türkiye ile ilgili soruya yanıt olarak Biden, "Biz Türkiye'ye F-16'ları satmalıyız. Ben Aralık ayından beri 'Biz satmalıyız' dedim, Kongre'nin onay vermesi gerekiyor. Bunu başarabiliriz." ifadeleri kullandı.