Dünya Binlerce lira harcayıp 'köpeğe' dönüştü: 'Köpek adam' konuştu

Binlerce lira harcayıp 'köpeğe' dönüştü: 'Köpek adam' konuştu

Paylaş
Binlerce lira harcayıp 'köpeğe' dönüştü: 'Köpek adam' konuştu

Teknoloji geliştikçe insanların istekleri de bir hayli değişiyor. Geçtiğimiz günlerde kendini ‘köpeğe çeviren’ bir Youtuber’ın haberini internet sayfamıza taşımıştık. Okuyucudan bir hayli ilgi görünce Toco’yla bir de biz konuşalım istedik.

Mine Bozkurt- posta.com.tr | Kendini Toco olarak adlandıran Japon, ultra gerçekçi köpek kostümüyle videolar çekip, bir köpek gibi davranmasıyla milyonlarca kişinin ilgisini çekti. Üstelik bu kostüm için bir hayli yüklü miktarda para da harcamıştı. Youtuber, kostümünü yaptırmak için Zeppet adlı bir Japon firmasıyla anlaştı. Peki köpeğe dönüşme fikri aklına nereden geldi?

Haberin Devamı

Toco, köpeğe dönüşmesi konusunda ‘belirli bir tetikleyicinin olmadığını’ söylüyor ve ekliyor:

Çocukluğumdan beri bir hayvana dönüşme konusunda belli belirsiz bir isteğim vardı. Bunun bir dönüşüm arzusu olup olmadığını merak ediyordum. Köpeğe dönüştüm, çünkü en favori hayvanım onlar.


VİDEOLARINI EŞİ ÇEKİYOR

Toco’nun videolarında, sevimli köpeği bazen koltukta şekerleme yaparken, bazen oyun oynarken, bazen evin içinde dolanırken görüyoruz. Hatta bir videosunda köpek tasmasıyla sokakta geziyor.

Davranışları tıpkı gerçek bir köpek gibi olan Toco, Youtube kanalından kişisel hayatına dair pek de bilgi vermiyor. Sadece yaşadığı evin bir kısmını belli belirsiz görüyoruz. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen Toco, kendisi hakkında bize sadece şu bilgileri veriyor:

Haberin Devamı

İşim kimya alanında araştırma ve geliştirme yapmak. Videolarımı karım ve arkadaşlarım çekiyor.

Yani Toco; evli, kimyacı ve bir erkek. Bilgiler şimdilik bu kadar.  

‘BENİ TUHAF BULMALARINDAN KORKUYORUM’

Ancak Toco’nun kimliğinin gizli kalmasını istemesinin sebebi bir hayli ilginç.

Köpek kostümü giydiğimi çok nadiren arkadaşlarıma söylüyorum. Çünkü beni ‘tuhaf’ bulmalarından korkuyorum. Dönüşümümü öğrenen arkadaşlarım ve ailem bir hayli şaşırdı.

Toco, en sevdiği köpek ırkının rough collie olduğunu söylüyor ve ekliyor:

Benim favori cinsim. Rough collie seçmemin bir diğer nedeni ise büyük bir köpek olması. Kostümün boyutlarının gerçek köpek boyutundan çok farklı olmasını istemedim.

BİNLERCE LİRA HARCADI

Başta bahsettiğimiz gibi Toco, köpek kostümüne hatırı sayılır bir miktar para ödedi. Toco, köpek kostümünün ücreti için “Ayrıntılı maliyet bilgisi vermem zor. Ancak 2 milyon Yen’den fazlaya mâl oldu” diyor. 2 milyon Yen, şu anki kurla 284 bin Türk lirası ediyor.

Kostümü yapan firmanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, tasarımcılar kostümü hazırlarken farklı açılardan birçok köpek fotoğrafını inceledi. Böylece köpek kostümünün her bir tüyü, deseni ve kas yapısı ayrıntılı bir şekilde kostüme işlendi. Köpek kostümünün tamamlanması 40 gün sürdü.

Haberin Devamı

Köpek kostümü içindeyken ‘hayali gerçek olduğu için mutlu olduğunu’ dile getiren Toco’yu başka bir hayvan kostümüyle görüp göremeyeceğimiz henüz belli değil. Zira şu an için böyle bir planı olmadığını söylüyor.

TOCO'YA KURT RAKİP

Geçtiğimiz günlerde aynı firma, başka bir müşterisi için bir de kurt kostümü tasarlamıştı. Yine bir Japon müşteri tarafından istenen kostüm, tıpkı Toco gibi özel bir sipariş. Bu kostümün yapımı ise 50 gün sürdü ve internet sitesindeki bilgiye göre toplamda 3 milyon Yen’e (yaklaşık 426 bin TL) mâl oldu.