Dünya 'Bondi Canavarı'nın kimliği 40 yıl sonra belli oldu

'Bondi Canavarı'nın kimliği 40 yıl sonra belli oldu

Paylaş
'Bondi Canavarı'nın kimliği 40 yıl sonra belli oldu

Avustralya'da ilk kurbanını 40 yıl önce istismar eden ve Sidney'deki kadınlara yıllarca korku salan Bondi Canavarı adlı seri istismarcının kim olduğu ortaya çıktı.

Posta.com.trAvustralya'nın Sidney şehrinde uzun yıllar kadınlara korku salan Bondi Canavarı lakaplı seri istismarcının gizemi çözülememişti. Dedektifler, Bondi Canavarı'nın 1985 ve 2001 yılları arasında 31 cinsel saldırı ve saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Bondi Canavarı, yaşları 14 ila 55 arasında değişen kadınlara evlerinde ya da yürüyüş yaparken saldırıyordu.

Haberin Devamı

Saldırgandan kurtulan kadınlar, polise verdikleri ifadelerde istismarcının 160 ila 180 boyları arasında, koyu tenli, koyu ve dalgalı saçlı, kahverengi gözlü ve geniş burunlu olarak tarif etti. Saldırganın dış görünüşünün tarifi yıllar içinde 'ince yapı'dan 'atletik veya kaslı'ya dönüştü. Kurbanlar ifadelerinde saldırganın bıçak ya da buna bener bir silah kullandığını ve yüzünü gizlediğini belirtti.

Saldırılarda Bondi Canavarı'nın çoğu zaman eşofman ve kapüşonlu gündelik kıyafetler giydiği ifade edildi. Bondi Canavarı aynı zamanda 'Centennial Park tecavüzcüsü' da biliniyor.

Avustralya polisi ayrıca 2005 yılında şehrin doğu banliyösündeki beş cinsel saldırıyı araştırmak için 2005 yılında Strike Force Doreen'i kurdu. Ancak yıllar boyunca bilgi almak amacıyla birçok kişinin başvuruda bulunmasına rağmen Bondi Canavarı'nın saldırılarının ardındaki kişi belirlenemedi.

Haberin Devamı

GİZEMİ YENİ TEKNOLOJİ ÇÖZDÜ

Korkunç olaylar silsilesinin üzerinden geçen 40 yılın ardındand yeni nesil DNA teknolojisi Bondi Canavarı'nın gizemini çözdü. Toplanan DNA'ların 12'si saldırılarla doğrudan eşleşti. Diğer 19 DNA ise saldırganın kendi suç şekliyle eşleşiyordu.

DNA eşleşmeleri polisin veri tabanındaki şüpheli havuzunu 324 kişiye kadar indirdi. En sonunda Keith Simms ismine ulaşıldı.

CEZASINI ÇEKEMEDİ

Polis tarafından yapılan açıklamada DNA kanıtları sayesinde ulaşılan Keith Simms 66 yaşında olduğu ancak bu yılın şubat ayında hayatını kaybettiği ifade edildi.

Dedektifler, Bondi Canavarı'nın kimliğinin tespit edildiğini, kurbanlarla irtibata geçildiğini, ancak koşullar nedeniyle daha fazla yasal işlem yapılamayacağını açıkladı. 

Gelişmiş DNA teknolojisi ile adına ulaşılan Keith Simms, 1987 ile 2000 yılları arasında 12 cinsel saldırıyla ilişkilendirilirken, 19 saldırıda da şüpheli konumunda. Saldırganın daha fazla kurbanı olduğu düşünülüyor. Keith Simms'in işlediği suçların neredeyse tamamı Sidney'in doğusunda gerçekleşti.