Dünya Bütün aile işin içindeymiş! Genç modelin cinayetinde gelişme

Bütün aile işin içindeymiş! Genç modelin cinayetinde gelişme

Paylaş
Bütün aile işin içindeymiş! Genç modelin cinayetinde gelişme

Hong Kong'da korkunç şekilde öldürülen model Abby Choi'nin cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Genç modelin öldürülmesinde şüpheli olarak yakalanan 6 kişinin çıkarıldığı mahkemede, yeni kanıtlar günyüzüne çıktı.

Posta.com.tr | 28 yaşındaki Hong Konglu model ve Abby Choi'nin korkunç şekilde cinayete kurban gitmesi ülkede büyük yankı uyandırmıştı. Şubat ayının sonunda ortaya çıkan cinayette Choi'nin başı bir çorba tenceresinde, bacakları da buzdolabında bulunmuştu. Cinayetle ilgili Choi'nin eski eşi ve eşinin ailesi de dahil toplam 6 kişi suçlandı ve hepsi mahkemeye çıkarıldı. 

Haberin Devamı

Abby'nin eski eşi ve iki çocuğunun babası olan 28 yaşındaki Alex Kwong Kong-chi, 65 yaşındaki babası Kwong Kau ve 32 yaşındaki ağabeyi Anthony Kwong Kong-kit cinayete ortak olmak suçlarından hapse atıldı. 

Kwong'un 63 yaşındaki annesi Jenny Li Sui-heung da adaleti saptırmakla suçlandı ve kefaletle serbest bırakılması reddedildi. Diğer iki kişi de Alex Kwong'un kaçmasına yardım etmekle suçlanıyor. Savcılık, cinayetle bağlantılı tüm zanlıların tutuklandığını doğruladı.

Dört çocuk annesi olan Abby Choi, kendisine ulaşılamadığı zaman 22 Şubat'ta kayıp olarak bildirildi. Polis, iki gün sonra eski kayınpederi tarafından kiralanan bir dairede Choi'nin parçalanmış cesedini buldu. 

Instagram'da 80.000'den fazla takipçisi olan Choi, ölümünden sadece bir hafta önce Monaco'da bir derginin ön kapağında yer almıştı. Abby, 2012'de 18 yaşındayken partneri Alex Kwong ile evlenmişti ancak birkaç yıl sonra boşanmışlardı. Yine de eski kocasını ve ailesini maddi olarak desteklediği bildirildi.

Haberin Devamı

KAHREDEN CİNAYET NEDENİ

Yetkililer, eski kocası ve ailesiyle, satmayı planladığı 10.7 milyon sterline mal olan bir mülk konusunda mali anlaşmazlıklar yaşadığına inanıyor.

Müfettiş Alan Chung, şubat ayında yaptığı açıklamada dairenin soğukkanlı katiller tarafından titizlikle düzenlendiğini ifade ederek "Dairede kıyma makinesi, elektrikli testere, uzun yağmurluk, eldiven ve maske gibi malzemeler bulundu" dedi. 

Abby'nin kalıntılarının bulunmasından günler sonra eski eşi sürat teknesiyle şehirden kaçmaya çalışırken yakalandı. Eski eşin üzerinde 50 bin sterlin nakit ve birkaç lüks saat vardı. 

VAHŞETTE YENİ GELİŞME

Soruşturma devam ederken polis Abby'nin saldırıya uğradığına inandığı bir aracı inceledi. Mahkemede aracın Kwong'un erkek kardeşine ait olduğu ve içindeki kan izlerinin Choi'ye ait olduğu bulundu. DNA testi sonucunda köy evinde bulunan insan kafatası ve bacakların da modele ait olduğunu kanıtlandı. 

Savcılar ayrıca dehşet evinde bulunan elektrikli testereler ve bıçaklar da dahil olmak üzere 30'dan fazla eşyanın kapsamlı bir şekilde araştırılması için ek süre istedi. Sanıklar 31 Temmuz'da yeniden hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı