Dünya Canavara tahliye gözüktü

Canavara tahliye gözüktü

Paylaş
Canavara tahliye gözüktü

Öz kızını 24 yıl boyunca seks kölesi olarak esir eden ve ondan yedi çocuğu olan Avusturyalı Josef Fritzl (88) serbest bırakılabilir.

Bu skandal haber, dünya çapında yankı uyandırdı. 26 Nisan 2008’de kızı evinin altındaki mahzende bulunan Fritzl, dünyayı dehşete düşürmüştü.

Haberin Devamı

Bir yıl sonra ömür boyu müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti. Uzmanlar, Fritzl’in artık toplum için bir tehlike oluşturmadığını rapor etti. Bu rapor, onun özgürlük bileti olabilir. Zira Fritzl, bu yıl şartlı tahliye için uygun hale gelecek ve bu rapor sayesinde çıkma şansı yüksek. Raporda, parmaklıklar arkasındayken birkaç kez düştükten sonra zar zor yürüyebildiği ve etrafta dolaşmak için bir yürüme iskeletine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Demans hastası olduğu söylenen Fritzl, altı yıl önce diğer mahkumlar tarafından dişleri kırıldıktan sonra adını Mayrhoff olarak değiştirmişti.

NE OLMUŞTU?

Fritzl, kızı Elisabeth’e defalarca tecavüz etmişti. Elisabeth’i etere batırılmış bir bezle bayıltmasıyla başlayan istismar, yedi çocuğun doğumuyla sonuçlanmıştı. Bunlardan üçü anneleriyle birlikte esaret altında kalmıştı. Biri doğduktan birkaç gün sonra Fritzl’in ellerinde ölmüştü. Cesedi bir fırında imha etmişti. Diğer üçü Fritzl ve karısı Rosemarie tarafından büyütülmüştü. Fritzl, Elisabeth’in büyük kızı Kerstin’i hastaneye götürdükten sonra tecavüz, alıkoyma ve ihmal sonucu adam öldürme şüphesiyle tutuklanmıştı.

Haberin Devamı