Dünya Charles Manson müridine tahliye yolu

Charles Manson müridine tahliye yolu

Paylaş
Charles Manson müridine tahliye yolu

Manson Ailesi’ tarikatının en sadık üç kadın müridinden olan Patricia Krenwinkel’a (74) tahliye yolu gözüktü. Charles Manson’ın kurduğu tarikatın katliamlarına katılan Krenwinkel, 1969’dan bu yana hapiste. Daha önce 14 kez şartlı tahliyeye başvurup reddedilen Krenwinkel’ın talebi ilk kez olumlu bulundu. Avukatı, kadının cinayetleri 19 yaşında işlediğini, artık bambaşka birine dönüştüğünü söyledi. Krenwinkel, ünlü yönetmen Roman Polanski’nin eşi Sharon Tate ve diğer dört kişiyi öldürmüştü. Patricia Krenwinkel, en son 2017’de şartlı tahliyeye başvurmuştu.

Manson Ailesi üyesi, 1969 yılında yönetmen Roman Polanski'nin eşi Sharon Tate ve dört arkadaşını vahşice katletmişti. Korkunç tarikatın üyelerinden biri olan Patricia Krenwinkel, yakalanmasının üzerinden 50 yılı geçmesinin ardından tahliye talep etti. Şu anda 74 yaşında olan Krenwinkel, daha önce 14 kez şartlı tahliye istemiş, ancak talepleri reddedilmişti. California Kadınlar Enstitüsü'ne hapiste olan Krenwinkel'in tahliye talebi, yıl sonuna kadar şartlı tahliye kurulunun yasal bölümü tarafından incelenecek. 

Haberin Devamı

Tarikat lideri Charles Manson, 2017 yılında hapishanede ölmüştü.

Henüz 19 yaşındayken aralarında romantik bir bağ olduğunu zanneden Krenwinkel, her şeyi geride bırakıp Charles Manson'ın tarikatına katılmıştı. Manson ise onu fiziksel ve duygusal olarak taciz ediyor, başka erkeklere pazarlıyor ve uyuşturucu müptelası yapıyordu. 

 

Sharon Tate ve eşi Roman Polanski

Krenwinkel, 1969 yılında Sharon Tate'in evine girip, 26 yaşındaki Abigail Folger'ı vahşice katletmişti. 

Krenwinkel, Manson takipçisi Susan Atkins’in 2009’da hapishanede kanserden ölümünden sonra eyalette en uzun süre kalan kadın mahkûm oldu.