Dünya Dubai battı

Dubai battı

Paylaş
Dubai battı

Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) vuran şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ulusal Meteoroloji Merkezine göre son 24 saatte kayıtların tutulduğu 1949’dan bu yana en yüksek yağış miktarı görüldü. Komşu ülke Umman’da ise şiddetli yağış nedeniyle can kaybı 20’ye yükseldi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kuzeyinde yer alan Ras Al Khaimah Emirliği’nde 70’li yaşlarındaki bir kişi, aracının sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybetti. Sular altında kalan evler, yollar ve iş yerlerinde ise büyük hasar meydana geldi. Okullarda eğitime ara verilirken, kamu görevlileri bugün de uzaktan çalışmaya devam etti. Pazartesi gecesi etkisini arttıran sağanak yağışın bugün etkisini azaltmasıyla temizleme çalışmaları başladı.

Haberin Devamı

İSTİSNAİ BİR OLAY

BAE hükümet resmi hesabı yaptığı açıklamada, “Ulusal Meteoroloji Merkezi, BAE’nin son 75 yılın en büyük yağış miktarına tanık olduğunu ve Al Ain’deki ‘Khatm al-Shakla’ bölgesinin 24 saatten kısa bir süre içinde 254.8 mm yağış aldığını duyurdu. Böylece ülke, iklim tarihinde kaydedilen istisnai bir olaya tanıklık etti” denildi. Şiddetli yağışın etkili olduğu diğer bir körfez ülkesi Umman’da ise can kaybı 20’ye yükseldi. Yağışın devam edeceği uyarısı yapıldı.

UÇUŞLARDA AKSAMA

Dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki uçuşlarda aksamalar devam ediyor. Havalimanı yönetimi, hava şartları nedeniyle yolculara zorunlu haller dışında havalimanına gitmemeleri yönünde uyarı yaptı. Uçuş durumu hakkında en son gelişmeler için yolcuların hava yolu şirketleriyle doğrudan iletişim kurmaları istendi.

Haberin Devamı