Dünya 'Dünyanın en kısa erkeği' el değiştirdi! Sadece 7 santim farkla...

'Dünyanın en kısa erkeği' el değiştirdi! Sadece 7 santim farkla...

Paylaş
'Dünyanın en kısa erkeği' el değiştirdi! Sadece 7 santim farkla...

Dünyanın en kısa erkeği unvanı için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuran Ghaderzadeh'in, daha öne rekoru elinde tutan Kolombiyalı Edward Hernandez'den tam 7 santimetre daha kısa olduğu resmen kayıtlara da geçti.

İran'da yaşayan 20 yaşındaki Afshin Ghaderzadeh, 65 santimetre boyuyla hali hazırda dünyada yaşayan en kısa insanlardan biri.

Haberin Devamı

İran'ın kuzeyinde yaşayan Ghaderzadeh, bu rekoru ile birlikte dünyanın yaşayan en kısa erkeği unvanını almak için ülkesinden Dubai'ye gitti.

 

Dünyanın en kısa adamı Afshin Ghaderzadeh Guinness dünya rekorlarına girdi! Afshin Esmaeil Ghaderzadeh, isimli İranlı adam 65,24 santimetrelik boyu ile, "Dünyanın en kısa erkeği" unvanı kazandı

 

65 SANTİM, 6,5 KİLOGRAM...

Burada dünyanın en uzun binası olan Burc Halife'de 24 saat içerisinde 3 kez boyu ölçülen Ghaderzadeh'in boyunun 65.24 santimetre, ağırlığının ise 6,5 kilo olduğu kayıtlara geçti.

Bu rekorun bir önceki sahibi olan, dünyanın yürüyebilen en kısa insanı rekoru ile tanınan Edward Hernandez'in boyu 72 santimetre olarak ölçülmüştü.

Bugünlerde oldukça popüler olan Ghaderzadeh'in hayatı her zaman bu kadar yolunda gitmiyordu. İran'da boyunun kısa olması sebebiyle okula gidemeyen Ghaderzadeh, okuma yazmayı son zamanlarda öğrendiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ghaderzadeh'in babası Esmaeil oğlu ile ilgili konuşarak şu ifadeleri kullandı:

Devam eden tedavi ve oğlumun fiziksel zayıflığı, okumayı bırakmasının ana nedenleri, aksi takdirde zihinsel sorunu yok.

Öte yandan Ghaderzadeh, akıllı telefonların uzun süre kullanımda kendisine ağırlığından dolayı sıkıntı çıkardığını ancak onları çok sevdiği için bunu idare ettiğini anlattı.