Dünya Dünyayı dehşete düşüren iddia: Putin nükleer kullandı ama sabotaja uğradı

Dünyayı dehşete düşüren iddia: Putin nükleer kullandı ama sabotaja uğradı

Paylaş
Dünyayı dehşete düşüren iddia: Putin nükleer kullandı ama sabotaja uğradı

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddeti ile devam ederken Rusya'dan dünyayı şoke eden bir iddia geldi. Rus lider Putin'in nükleer silahları ateşlemek istediği ancak içeriden birileri tarafından engellendiği öne sürüldü.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 8 aydır hız kesmeden devam ediyor. İki taraf da bu kanlı savaşta sayısız kayıplar verdi. Ukrayna ordusu eylül ayının başından beri Rusya'ya karşı taarruza geçerek kaybettikleri toprakları geri almaya başladı.

Haberin Devamı

Rusya ise bu kayıpları durdurmak ve ilhak ettiği 4 bölgeyi savunmak amacıyla kısmi seferberlik ilan ederek 220 bin kişiyi askere aldı. Seferberliğin sona erdiğinin duyurulmasının ardından Ukrayna ordusunun ilerleyişini sürdürdüğü ilhak edilen 4 bölgede sıkıyönetim ilan edildi.

PUTİN BLÖF YAPMIYORMUŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu 8 aydır sürek savaş sürecinde birçok kez Ukrayna ve Batı'yı nükleer silah kullanmakla tehdit etti. Bazıları bu tehditlerin yalnızca blöf olduğunu öne sürse de bazıları da Putin'in ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Son sızdırılan habere göre ise Putin'in bu konuda blöf yapmadığı ortaya çıktı.

NÜKLEER SİLAH ATEŞLENDİ AMA...

İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre, Rus lider Vladimir Putin geçtiğimiz süreçte elindeki nükleer silahları ateşlemeyi denedi ve başarısız oldu. Bu başarısızlığın sebebi olarak ise içerde bulunan insanların Rus lideri sabotaj düzenlemesi olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'i haftalardır kamikaze dronelar ile vuran Rusya lideri Putin'in, bu ayın başında iki nükleer başlıklı füze test etmek istediği ancak iki denemenin de gerçekleşmediği öne sürüldü. Bu gerçekleşmeyen denemeler ile ilgili olarak yapılan iddialar, ya teknik sıkıntı olduğu ya da içerden düzenlenen bir sabotaj olduğu yönündeydi.

BİLDİRİDE DUYURDULAR, TEST YAPMADILAR

İngiliz Mirror gazetesi, geçtiğimiz günlerde havacılara bildirisinde (NOTAM) tespit edilen mesajlarda Rus navigasyonlarının gerçek atış tatbikatı yapılacağına uyarıları göze çarptığı duyurdu. Ancak dünyanın hiçbir bölgesinde böyle büyük bir test yapıldığına dair kanıt bulunmuyor.

Rus casusların ve diplomatların en karanlık bilgileri, taktikleri öğrendikleri yer olduğu söylenen Eski Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü profesörü Valery Solovey konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Putin'in taktik nükleer silah kullanımına ilişkin kararı, hiç şüphesiz direnişle karşılaşacaktır. Direnişin ne kadar etkili olacağını bilmiyorum ama son iki hafta nükleer testlerin yapılması gerektiğini biliyorum. Planlanan bu iki test de yapılmadı.

Haberin Devamı

"Bir kere olursa buna kaza, iki kere olursa tesadüf diyebiliriz" diyerek Rusya'nın iptal edilen testlerine işaret eden Solovey, "Ancak bir test üçüncü defa aynı şekilde iptal oluyorsa bu sabotaj olarak, başkomutanın görevlerini yerine getirmemek olarak gözükür"

Ekim ayının başlarında, NATO'nun üye ülkelere, Putin'in sualtı drone Poseidon'un taşıyıcısı olan K-329 Belgorod nükleer denizaltısını konuşlandırdığı konusunda uyarıda bulunan bir istihbarat notu gönderdiği bildirilmişti.

Rus silahı, radyoaktif tsunamilerin düşman kıyılarına atık bırakmasına neden olabilecek, nükleer kapasiteli dev bir torpido.