Dünya Eğitimde hologram çağı

Eğitimde hologram çağı

Paylaş
Eğitimde hologram çağı

İngiltere’de bir üniversite, öğrencilerine Albert Einstein, Stephen Hawking gibi ölmüş dahilerin hologramlarıyla ders vermeye hazırlanıyor.

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi, ‘hologramlı öğretim görevlisi’ sistemine geçmeyi planlıyor. Böylece üniversite öğrencileri yakında fizik dehası Albert Einstein ve moda sihirbazı Coco Chanel, astrofizikçi Stephen Hawking gibi ölmüş isimlerin verdiği derslere katılabilecekler. Teknolojinin, bir yıllık deneme sürecinin ardından 2025 yılında resmi olarak müfredata dahil edilmesi planlanıyor. Loughborough işletme okulunun lisans çalışmaları direktörü Prof Vikki Locke, Zoom’da olduğu gibi düz ekrana bakmaktansa, öğrencilerin ‘sektörden bir konuk konuşmacının sınıfa ışınlanmasını duvardaki iki boyutlu bir kişiye tercih ettiklerini’ söyledi.

Haberin Devamı

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ

Teknolojinin arkasındaki Los Angeles merkezli Proto şirketi, dört yıl önce ölü ünlülerin hologramları üzerinde çalıştıktan sonra kurulmuştu. Şimdi ise tarihin en parlak beyinlerinden bazılarını yapay zeka yardımıyla hayata döndürmeyi tasarlıyor. Şirketin kurucusu David Nussbaum “Stephen Hawking’in ya da herhangi birinin görüntüsünü yansıtacak ve gerçekten oradaymış gibi görünmesini sağlayacak teknolojiye sahibiz. Onu kitaplara, derslere, sosyal medyaya, herhangi bir soruya, herhangi bir etkileşime bağlayabiliriz. Bir yapay zeka Stephen Hawking gibi görünecek, onun gibi ses çıkaracak ve onun gibi etkileşime girecektir” dedi.