Dünya Elon Musk uyardı: Yapay zeka nüfusu insanlığı geçecek

Elon Musk uyardı: Yapay zeka nüfusu insanlığı geçecek

Paylaş
Elon Musk uyardı: Yapay zeka nüfusu insanlığı geçecek

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi Elon Musk, yapay zekanın gelecek yıl sonuna kadar insanlığı alt edecek güce erişeceği konusunda uyardı.

Teknoloji milyarderi Elon Musk (52), yapay zekayla ilgili dünyayı bekleyen süreç hakkında öngörülerini paylaştı. Norges Bank Yatırım Yönetimi CEO’su Nicolai Tangen’le sohbet eden Musk, yapay zekanın iki yıl içinde en zeki insandan daha akıllı hale geleceğini öne sürdü. Hatta Musk, beş yıl içinde ‘bilinçli’ yapay zekaların insan nüfusundan daha fazla olacağını öngördü. “Yapay zeka, gördüğüm en hızlı ilerleyen teknoloji ve ben çok fazla teknoloji gördüm. Yapay zekaya adanmış donanımlar ve bilgisayarlar her yıl 10 kat artıyor” dedi. Musk, ‘politik doğrucu’ bir yapay zekanın görüşlerini uygulamak için belirli bir ırk veya cinsiyetten insanları öldürmeye karar verebileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

‘ÇİP SIKINTISI BÜYÜK ŞANS’

“Yapay zekayı mümkün olduğunca doğru olacak şekilde eğitmek çok önemli. Bence bir yapay zekayı politik olarak ‘doğru’ olacak şekilde programladığınızda çok tehlikeli şeyler elde edebilirsiniz” dedi. Çizdiği bu tablo, akıllara ‘yapay zekalı’ katil robot filmi ‘Terminatör’ü getirdi. Çip ve elektrik sıkıntısının yapay zekanın gelişimini engelleyebileceğini belirten Musk, bunun da insanlığın bir şansı olabileceğini söyledi. Öte yandan bu endişelerine rağmen Musk, modern yapay zeka gelişimindeki kilit isimlerden biri. Yapay zekalı sohbet botu ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI şirketinin kurucu ortağıydı. Ancak teknolojiyi insanlığın yararına geliştiremediği için geçen ay OpenAI’ye dava açtı.

Haberin Devamı