Dünya Eski ajanlara iş kapısı

Eski ajanlara iş kapısı

Paylaş
Eski ajanlara iş kapısı

Dünyanın en büyük istihbarat örgütlerinde çalışan eski ajanlar için bir ajans kuruldu. 100’den fazla casus artık ihtiyaca göre ‘kiralanabiliyor’. Emekli casuslar, özel branşlarına göre hizmet veriyor.

Gizli servislerde çalışan ajanlar meslekleri gereği kimliklerini gizli tutuyor. Ancak artık yüzlerce ajan, emekli olduktan sonra açık kimliğiyle bu işin kaymağını yemeye devam ediyor. Kurulan ‘Spyex’ isimli bir şirket, eski istihbarat mensuplarını ihtiyaca göre şirket veya kişilere ‘kiralıyor’. Şirkette, İngiliz istihbaratı MI6, ABD istihbarat örgütleri CIA ve FBI, Rus istihbaratı KGB ve İsrail istihbaratından Mossad ajanları yer alıyor. Bu ajanlar, yetenekli dedektifler yetiştirilmesinde rol oynuyor. Bazıları da konuşmacı veya danışman olarak hizmet veriyor.

Haberin Devamı

KATALOGDAN SEÇİLİYOR

Hava kuvvetleri, iletişim, siber güvenlik, risk yönetimi, terörle mücadele gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış 100’den fazla ajan, şirketin kataloğunda bulunuyor. Ajanları kiralayanlar arasında uluslararası şirketler, casusluk romanı yazarları da var. Ajansın en ünlü istihbaratçılarından biri olan Gina Bennett (55), 2011’de Usame bin Ladin’in yerinin bulunmasını sağlamıştı. Yine, Rus casus Sergey Skripal’in Rusya’dan İngiltere’ye kaçırılmasına yardım eden bir CIA casusu da ajans bünyesinde. Şirket, casusluk hakkında yayın yapan bir ‘podcast’ten esinle kuruldu.

Casus Gina Bennett’in hikayesi, Oscar adaylığı alan ‘Zero Dark Thirty’ filminde işlenmişti. Bennett’i oyuncu Jessica Chastain canlandırmıştı

Haberin Devamı