Dünya Felçli öğrencinin diploma yürüyüşü

Felçli öğrencinin diploma yürüyüşü

Paylaş
Felçli öğrencinin diploma yürüyüşü

ABD'de lise diplomasını almasına haftalar kala vurulunca felç kalan öğrenci, üniversite mezuniyetinde diplomasını yürüyerek alabildi.

ABD'nin Virginia eyaletinde Khalil Watson, yedi yıl önce lise mezuniyetine iki hafta kala silahlı saldırıya uğradı. Omuriliğine aldığı hasar sonucu felç kaldı. Diploma törenini kaçırdı. Desteksiz nefes almak dahil her şeyi yeniden öğrenmesi gerekti. Bir daha ayaklanıp ayaklanmayacağını bilmiyordu ama eğitim hayatına devam etmeye karar verdi. Reynolds Üniversitesi'nde sosyal işler bölümünü okudu. Bu süreçte Sheltering Arms Enstitüsü'nün geliştirdiği dış iskelet teknolojisiyle tanıştı.

Haberin Devamı

UMUT IŞIĞI OLDU

Fizyoterapiye ek olarak bu iskeletle yeniden ayağa kalkmayı öğrendi. Üniversite mezuniyet töreni öncesinde iki hafta yoğunlaştırılmış provalar yaptı. Törene bu iskeleti giyerek katıldı. Yedi yıl boyunca boynundan aşağısını kullanamayan 25 yaşındaki Watson, adı okunduğunda diplomasını ayağa kalkıp adım atarak aldı. "Benimle benzer durumu yaşayanlara umut vermek istiyorum. Kimse çaresizliğe kapılmadan hayattan istediğini almak için çalışmaya devam etsin" dedi. Tüm salon ayakta alkışladı.