Dünya Film zevki kişiliği ele veriyor

Film zevki kişiliği ele veriyor

Paylaş
Film zevki kişiliği ele veriyor

Farklı film türleriyle ilişkili kişilik özelliklerini araştıran çok sayıda bilimsel çalışma yapıldı. Bu çalışmaların sonucunda film zevkinin kişiliğe dair ipuçları taşıdığı belirlendi:

İskoçya’nın Glasgow Üniversitesi’nden uzmanlar, Dune (Çöl Gezegeni), Yıldız Savaşları gibi bilim kurgu filmlerini sevenlerin genellikle gerçek dünyadan kaçmaya çalışan narsist kişilik özellikleri taşıdığını söylüyor.

Haberin Devamı

İspanya’daki Lleida Üniversitesi’nin araştırmasına göre dışa dönük kişiler, daha çok aksiyon ve korku filmlerine ilgi duyuyor. Yarışma ve haber programlarından sıkılıyorlar.

ABD’nin Colorado Üniversitesi’ndeki araştırma, gerçek aşka inanan insanların romantik komedi filmlerinden hoşlandığını gösterdi.

Araştırmalar, komedi filmleri izleyenlerin ‘hipermitik’ özelliklere sahip olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Yani, anormal derecede büyük miktarda enerji ve coşkuya sahip insanlar olduklarını. Başka çalışmalarda da yeni deneyimlere açık ve daha yaratıcı kişilerin absürt komedi sevdikleri belirlenmişti.