Dünya Fransa'da sokaklar alev alev yanıyor! Protestolarda ölenlerin sayısı yükseldi

Fransa'da sokaklar alev alev yanıyor! Protestolarda ölenlerin sayısı yükseldi

Paylaş
Fransa'da sokaklar alev alev yanıyor!  Protestolarda ölenlerin sayısı yükseldi

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Eylemlerin 4. gününde İtfaiye eri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltı sayısı 2 bini aştı.

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda 719 kişi gözaltına alındı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, gece saatlerinde protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale sırasında 24 yaşında bir itfaiye erinin yaşamını yitirdiğini duyururken, gelen acı haberle birlikte protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

Haberin Devamı

İTFAİYE ERİ MÜDAHALE SIRASINDA ÖLDÜ

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, gece saatlerinde protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale sırasında 24 yaşındaki itfaiye erinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Darmanin, “Dün gece Saint-Denis'deki bir yeraltı otoparkında çok sayıda araçtan çıkan yangınla mücadele ederken, Paris İtfaiyesinde görevli 24 yaşındaki genç bir onbaşı, ekip arkadaşlarının çok hızlı müdahalesine rağmen hayatını kaybetti” dedi. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ise itfaiye erinini yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

45 BİN POLİS MÜDAHALE EDİYOR

Fransız medyası, protestoların şiddetinin azaldığını duyururken; Fransa İçişleri Bakanlığı 45 polis ve itfaiye personelinin protestolara müdahale sırasında yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı