Dünya Gazze'de dün gece ne oldu? 2 milyon kişiden haber alınamıyor

Gazze'de dün gece ne oldu? 2 milyon kişiden haber alınamıyor

Paylaş
Gazze'de dün gece ne oldu? 2 milyon kişiden haber alınamıyor

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze'ye 21 gündür bomba yağdırırken saldırılar dün gece bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. Çatışmaların başladığı tarihten bu yana en yoğun bombardımanı gerçekleştirdiği kaydedilen İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi. Gazze'de bulunan 2 milyonu aşkın kişiden haber alınamıyor.

İnternet ve cep telefonu hizmetlerinin kesildiği kuşatma altındaki Gazze'ye en yoğun bombardıman 21'inci günde gerçekleşti. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara kuvvetlerinin Gazze'deki operasyonlarını genişlettiğini, bombardımanın dün gece arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

GAZZE'NİN KUZEYİNE YOĞUN HAVA SALDIRISI

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yoğun hava saldırısı başlattı. İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı.

7 EKİM'DEN BU YANA DÜZENLENEN EN YOĞUN BORBADIMAN

İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor. İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

"DÜŞMAN SAFLARINDA AĞIR KAYIPLAR YAŞANDI"

İsrail'in dün geceki kara saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, "İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne üç cepheden başlattığı kara saldırısının başarısızlıkla sonuçlandı. Düşman saflarında asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar yaşanmaktadır. Düşman, Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü. Saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın yeniden denemesini bekliyoruz. İşgalci İsrail, yaralıları ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopterleri kullandı" dedi.

İLETİŞİM HATLARI KESİLDİ

Öte yandan abluka altındaki Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

İSRAİL ORDUSU OPERASYONLARIN "RESMİ BİR KARA HAREKATI" OLMADIĞINI BELİRTTİ

Kanal 12 televizyonunun, Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "İsrail güçlerinin, Gazze'ye karadan sınırlı bir şekilde girdiği" kaydedildi.

Ordu kaynaklarından aktarılan bilgide ise Gazze sınırındaki operasyonun resmi bir kara harekatı olmadığı ifade edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını artırdıklarını ve geceleyin kara operasyonlarını genişleteceklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı

2 MİLYON KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi. Şu anda Gazze'deki 2 milyon kişiden haber alınamıyor.