Dünya Google haritalar ile devlet soygunu

Google haritalar ile devlet soygunu

Paylaş
Google haritalar ile devlet soygunu

İngiltere’de Çalışma Bakanlığı’nı 8.5 milyar sterlin dolandıranların Google’ın haritalar uygulaması ile montaj fotoğraflar kullandığı ortaya çıktı.

İngiltere'de Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı (DWP), geçen yıl 8.5 milyar sterlinlik (198 milyar TL) dolandırıcılığa uğradı. The Sun gazetesinin haberine göre İngiltere'de yaşamadığı halde devlet yardımından faydalanmak isteyenler sahtekarlık yaptı.

Haberin Devamı

Bakanlık yetkilileri şüphelendikleri kişilerden İngiltere'de yaşadıklarını ispatlamalarını istedi. Gönderilen fotoğraflar incelendi. Bu kişilerin Google'ın haritalar uygulamasındaki fotoğrafları çalıp kendilerini photoshop'la bu karelere montajladığı belirlendi.

ÇETELERİN İŞİ

Bir analiz uzmanı birden fazla fotoğrafın aynı yeşil kapı önünde çekilmesinin tesadüf olmadığını düşününce dolandırıcılık ortaya çıktı. Yetkililer, 172 bin sahte başvurunun ve 2 milyar Sterlin'lik dolandırıcılığın da önlendiğini açıkladı.

Bakanlığı zarara uğratanların büyük çoğunluğunun çete bağlantılı olduğu düşünülüyor. Google, dünyadaki her sokağın kaydedilmesi amacıyla gezgin kameraları kullanarak görüntü topluyor. Bu sayede kullanıcılar yeryüzünde görmek istedikleri bir sokağı 360 derece inceleyebiliyor.

Haberin Devamı