Dünya Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı

Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı

Paylaş
Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mossad’ın Türkiye’deki ajanlarına yönelik yaptığı operasyonla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrail İstihbarat Servisinin Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırmaya yönelik amaçlarının olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Ekipler, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak 57 adrese düzenlenen operasyonla 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından 34 şüpheliden 26'sı 'Siyasal veya Askerî Casusluk' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 8 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresine teslim edilmesine karar verildi. Mahkemeye sevk edilen 15 kişi tutuklanırken 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.  

Haberin Devamı

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında operasyonla ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

“Bu operasyonun ne denli önemli operasyon olduğunu anlatan ana başlıklardan biri bu. Halid Meşal’in yakın koruması olan bir isim bu soruşturma kapsamında İsrail Çevrimiçi Operasyon merkezi ajanları bunlar. O kapsamdaki operasyonlarda İsrail’in Mossad’a bağlı bir şirketi var. O şirketteki kişilerle irtibatları tespit ediliyor."

'KARŞILIĞINDA BOL PARALAR ALDILAR'

"Halid Meşal’in en yakınındaki ismin İsrail İstihbarat Servisi'nin (Mossad) ajanları ile teması ortaya çıkarılmış oluyor. Bu operasyon neden önemli? Çünkü Türkiye’deki kritik noktaları bunlar fişliyorlardı. Süleymaniye Camii’nden tut. Arap kökenli iş adamlarının, iş yerleri, kritik noktalar, buradaki ajanlar tarafından fişleniyor. HTS kayıtları çıkarılıyor ve Mossad’ın yurt dışındaki bürolarına gönderiliyordu. Karşılığında bol paralar alıyorlardı. Bazen kripto para yöntemi ile alıyorlardır. Bazen online bankacılık üzerinden ajanlara para faaliyeti vardı.

Son dönemde Mossad’ın kanlı eylemleri de var. İsrail’in kanlı Gazze savaşı var aylardır bombalıyorlar. Beyrut’ta İHA ile bir binaya operasyon yapıldı. Hamas’ın üst düzey sorumlusu bu kritik suikastte öldürüldü. Bombalamalar devam ediyor. Beyrut’taki İHA ile yapılan saldırı çok kritik. Oradaki bina normalde Hizbullah’a ait bir bina, Hamaslılar oraya toplantı için gelmişler. Hamas’lıların Hizbullah’ın binasının içerisinde olduğunu anlayıp nokta atışı yapıyorlar. Nasıl bu operasyonu yapabilirsiniz, istihbarat gücü ile ajanlarınızla. O kişilerin orada olduğunu bilmeniz için içeriden istihbarat alıyor olmanız lazım bunu ajanlar vasıtası ile yapıyorlar."

Haberin Devamı

 'SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ LİDERLERİ VE AKADEMİSYENLERİN GÖRÜNTÜLERİ GÖNDERİLMİŞ'

"Süleymaniye Camii’nin fotoğrafını çekip Mossad ajanlarına göndermişler. Türkiye’deki kritik noktalardaki sivil toplum örgütü liderlerinin görüntülerini, akademisyenlerin görüntülerini ve biyografik çalışmalarını Mossad ajanlarına göndermişler.

Bu operasyon daha çok medyaya yansıyan bölümü kadar yansımayan bölümlerinde kritik önemli bilgiler var. İç güvenlik meselesi olarak şu an o bilgiler dışarı sızmıyor. MİT ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nin koordinasyonunda ele geçirilen kritik bilgiler işleniyor ve değerlendiriliyor."

Haberin Devamı

AJANLARDAN BİRİ EMLAKÇI MI?

"Ajanlar filmlede olduğu gibi esrarengiz insanlar değil, hayatın içinde olan insanlar dikkat çekmemesi için bu operasyonda yakalanan ajanlar Filistinli, Beyrut’lu, Lübnan’lı ve arada Türkler de var. Oto galerici olan da olur, hayatın olağan akışı içerisinde dikkat çekmeyen meslek grupları içerisinden özenle seçilirler. Siber yazılımcı olur, neye ihtiyaç varsa hangi alanda operasyon yapılacaksa o alana rahat irtibat sağlayabilecek insanlar arasından özenle seçerler.

İsrail, 90 günü geçti, Gazze’yi amansız bombardıman yapıyor fakat İsrail sürecin burada kalmasını istemiyor. Bu savaş ve kaos ortamının daha da yayılması gibi bir çalışma var. Lübnan’da suikast girişimi yapılıyor. Bağdat’ta başka bir suikast yapılıyor. İran’da bombalama eylemi yaptılar. Müthiş bir kan döküldü."

‘TÜRKİYE TEHLİKEYİ BERTARAF ETTİ’

Yılbaşından hemen önce DEAŞ’lı teröristleri Türkiye’de konuşlandırdılar. Türkiye’de kilise ve sinagoglarda bu bombalama eylemlerini yapıp kaosa Türkiye’yi de dahil edeceklerdi. Türkiye bu anlamda muazzam operasyonla kurulmak üzere olan tehlikeyi bertaraf etti.

Haberin Devamı

Hedefteki kişinin nerede yaşadığı, yaşamı ile ilgili tüm bilgileri Mossad ana merkezine gönderiyorlar. Ona karşı bir eylem varsa ikinci emirle aşamaya gidiliyor. Nerede oturuyor? Hangi alanlardan geçiyor bilirlerse sonraki eylem çok kolay hale gelecek."