Dünya Hapisteki mahkumdan 204 milyon TL'lik vurgun

Hapisteki mahkumdan 204 milyon TL'lik vurgun

Paylaş
Hapisteki mahkumdan 204 milyon TL'lik vurgun

ABD’deki bir mahkum, telefonda milyarder taklidi yaparak bir iş adamını 11 milyon dolar(204 milyon TL) dolandırdı. Bu paranın bir kısmıyla kendine malikane bile aldı!

ABD'nin Georgia eyaletinde silahlı soygundan 14 yıl ceza alan mahkum Arthur Lee Cofield (31), demir parmaklıklar arkasından da suç işlemeye devam etti.

Haberin Devamı

Milyarder Sidney Kimmel ve milyarder Herbert Wertheim gibi isimlerin taklidini yaparak telefonla vurgun yaptı. Sahte isimle açtığı banka hesabına toplam 11 milyon dolar yollanmasını sağladı. Buna göre Cofield, 'Charles Schwab' olarak bilinen bankacılık hizmeti veren uluslararası kurumun müşteri hizmetleri temsilcilerini milyarder olduğuna ikna etti.

Milyarder Sidney Kimmel’ın zararını tuzağa düşen kurum karşıladı.

KIZI DA ORTAK

Eğlence şirketi CEO'su Kimmel'ın hesabından yollanan paraları önce Idaho'daki bir şirkete aktardı. Burada 6 bin adet altın para aldı. Özel uçak kiraladı. Altınları Atlanta eyaletine naklettirdi ve buradan 4.4 milyon dolara bir malikane aldı. Hapishanede yapılan en büyük sahtekarlıklardan birine imza atan Cofield'ın vurguna 2020'de başladığı belirlendi. Ona hapishanede cep telefonu sağlayan ve yardım eden kızı ile ortağı da para aklama ve dolandırıcılıktan yargılanacak.

Haberin Devamı

Atlanta’da 4.4 milyon dolara bu malikaneyi aldı.