Dünya Hindistan'da Genelkurmay Başkanı Rawat'ı taşıyan helikopter düştü!

Hindistan'da Genelkurmay Başkanı Rawat'ı taşıyan helikopter düştü!

Paylaş
Hindistan'da Genelkurmay Başkanı Rawat'ı taşıyan helikopter düştü!

Güney Asya ülkesi Hindistan'da ülkenin Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ı taşıyan helikopterin düştüğü belirtildi. Kurtarma operasyonunun devam ettiği açıklandı.

PTI haber ajansının resmi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat da dahil olmak üzere üst düzey savunma yetkililerini taşıyan bir Ordu helikopteri Pazartesi günü Tamil Nadu bölgesinde bulunan Coonoor'a düştü.

Haberin Devamı

Kazada Rawat ve eşinin de arlarında olduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

MODI'DEN ACİL TOPLANTI KARARI

Kazanın ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi, acil kabine toplantısı kararı aldı.

BIPIN RAWAT KİMDİR?

Hindistan'da kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıkları 2019 yılı sonunda birleştirilmiş ve 63 yaşındaki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Rawat da Hindistan Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı.

1,3 milyon askeri olan Hindistan ordusuna 1978'de katılan Rawat, daha önce Keşmir'in Hindistan yönetimindeki kesiminde ve Çin sınırındaki kuvvetlere komuta etmişti.

Rawat, Hindistan'ın kuzeydoğu sınırındaki isyanların azaltılmasındaki rolü ve komşu Myanmar'a yapılan sınır ötesi harekatı yönetmesiyle tanınıyor.

Haberin Devamı

Hindistan hükümetine yakınlığı ile tanınan Rawat'ın, tartışmalı Keşmir bölgesinde "teröristleri linç etmekten" bahsettiği yolundaki Haberler tepki çekmişti.