Dünya Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız

Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız

Paylaş
Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız

İsrail'in Gazze'yi işgale giriştiği savaşta ilk kez suskunluğunu bozan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD üslerine saldıracaklarını açıkladı. Öte yandan 'Hizbullah savaşa girecek mi' sorusunun cevabı olarak Nasrallah, "Bazıları bizim için 'Savaşa girecekler' diyor. Biz zaten ikinci gün savaşa girdik" dedi.

Hizbullah savaşın başlamasından sonra Hamas'a tam destek verdiğini açıklasa bile grubun tam kapsamlı bir şekilde savaşa girip girmeyeceği son günlerin en merak edilen konusuydu.

Haberin Devamı

Hizbullah sadece birkaç hafta içinde yaklaşık 50 savaşçısını kaybetti.

Hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konuşmasından satır başları:

Aksa Tufanı harekatı birçok cepheye yayıldı. Bugün şehitlerimizin gününü kutluyoruz. Onlar ulu bir kazanç elde ettiler. Hayatını kaybeden bu şehitler kazandılar. Kur'an'a göre Allah'ın onlar hakkında ne söylediğini okumamız bile yeter. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar İsrail operasyonu olmayan bir cennette olacaklar. Katliam olmayacak, ABD müdahalesi olmayacak. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda. Bizim kararlılığımızda, bu davaya baş koymuşluğumuzda.

POZİSYONUMUZU NETLEŞTİRECEĞİZ

Filistin halkını, Gazze halkını selamlıyoruz. Onlar televizyonlarda gördük. Erkek, kadın, çocuk bebek enkazların altından sürünerek çıktılar. Vatanları için verdikleri şeyleri kelimelere dökemeyiz. Onların cesaretini sabrını kelimelerle anlatamayız. Aynısı Batı Şeria'daki Filistinliler için de geçerli.

Haberin Devamı

Bugün pozisyonumuzu netleştireceğiz. 7 Ekim'de ne oldu? Maddelerim var, kısa bir şekilde bahsedeceğim. Filistinlilerin yaşadığı acı bir sır değil. Geçtiğimiz yıllarda bu aptal ve vahşi hükümetle birlikte çok zor zamanlar geçirdiler.

Birincisi esirler. Filistinli rehineler ölümün ucunda. Kimse parmağını kımıldatmıyor. Rehinelerin hayatlarını çok daha zor hale getirdiler

İkincisi Kudüs: Kudüs'ün 1976'de işgalinden beri görülmeyen görüntüler vardı. Adil olmayan kuşatma 20 yıldır devam ediyor. Kimse parmağını oynatmıyor

Üçüncüsü Batı Şeria üzerinde var olan tehlike: Yasal olmayan İsrailli yerleşimcilerin varlığı.

Filistin'de yaşananlar tamamen unutulmuş durumda. Dünya onlara sırtlarını çevirdi. Tamamen unutuldular. Filistin'in haklı davasının tüm dünyanın odak noktasında olması gerekiyor.

OPERASYON BİZDEN DE SAKLANDI

Hamas'ın 7 Ekim'de aldığı karar iki yüzlüleri gösterdi. Yalan beyanda bulunacak kişileri gösterdi. Aksa Tufanı yüzde yüz Filistinlilere aitti. Operasyonun gizliliği bizden de saklandı. Bu Filistin için yapıldı. Kim dost kim düşman ortaya çıksın.

Haberin Devamı

ABD'NİN DESTEĞİ İSRAİL'İN BAŞARIZSLIĞINI KANITLADI

Operasyon sismik bir deprem yarattı. Aksa Tayfunun etkileri ve sonuçları asla unutulmayacak. Bu operasyon bir kapağı açtı ve şunu ortaya çıkardı. İsrail'in kırılganlığını ortaya çıkardı. Bir örümcek ağından daha kırılganlar. İsrail halkı da şuna inanıyor. Eğer ki İsrail bir örümceğin ağından daha kırılgansa bu gerçek ortaya çıkmıştır.

ABD hükümeti, Başkan Biden tarafından temsil ediliyor. ABD tarafından İsrail'i desteklemez üzerine verilen hızlı karar şunu kanıtladı. İsrail'in nasıl başarısız olduğunu kanıtladı. Sonrasında Gazze'yi tamamen kuşatma altına aldılar.

İsrail ilk günden beri yeni silahlar yeni füzeler talep etti ABD'den. Bu güçlü bir devlet mi? Bu dokunulmaz bir ordu mu?

İSRAİL HALA BİR DERS ÇIKARAMADI

Her şey yerine oturduğunda dünya şunu öğrenecek. Gazze'dekilerin hepsi çılgınca hareket eden bir ordu tarafından öldürüldüler. Bu olayın karşısında İsrail hükümeti hala bir ders çıkaramadı.

Haberin Devamı

İstedikleri şey Hamas'ı tamamen yok etmekmiş. Diğer bir hedefleri de esirleri geri götürmekmiş. İsrail tek bir askeri başarı gösteremedi. İsrail ordusu Hamas'ı yenemez.

İsrail bir kara operasyonu başlatmaya çalışıyor. Ancak onların sınırlı hareketleri cesur Filistin örgütleri tarafından karşılandı.

ABD ÜSLERİNE SALDIRI DÜZENLENECEK

Direniş güçleri ABD'nin Irak'taki ve Suriye'deki üslerine saldırı düzenleyecekler. ABD bunun bedelini ödemeli. Irak'ta yapılanların, Gazze'de yapılanların bedelini ödemeli.

HAMAS'IN KAZANMASINI SAĞLAMALIYIZ

Savaşı ve saldırıları sona erdirmeliyiz. Hamas'ın bu direnişi kazanmasını sağlamalıyız .Gazze'nin kazanması Filistinlilerin kazanması anlamına geliyor, bölgedeki herkesin kazanması anlamına geliyor.

MÜSLÜMAN ÜLKELER HAREKETE GEÇMELİ

Müslüman ülkeler harekete geçmeli. İsrail'e petrol ve doğalgaz ihracatına son verin. Hem konayıp hem onlara gaz satamazsınız.

Irak'taki islami direniş harekete geçemeye başladılar. Yemen ordusu ve Yemen halkı tüm tehditlere rağmen füzeler fırlattılar.

Haberin Devamı

BİZ BU SAVAŞA ZATEN KATILDIK

Savaşa katılıp katılmayacağımız konuşuluyor. Biz bu savaşa 8 Ekim'den beri zaten katıldık.