Dünya İngiliz istihbaratı yabancı uyruklu ajanları işe alacak

İngiliz istihbaratı yabancı uyruklu ajanları işe alacak

Paylaş
İngiliz istihbaratı yabancı uyruklu ajanları işe alacak

İngiliz istihbarat ajansları, bünyesindeki casusların uyruğu hakkında kural değişikliğine gitti. Artık yabancı uyruklular da ajan olabilecek. Ancak istihbarata katılmak isteyen ajan adaylarının Britanya vatandaşı olma zorunluluğu devam ediyor.

Posta.com.tr | İngiltere'nin casus ajansları MI6, MI5 ve GCHQ, İngiliz vatandaşı olan yabancı uyruklu kişileri işe almaya karar verdi. Daha önce başvuru sahiplerinin, İngiliz veya onaylanmış diğer ülkeler listesinden gelen en az bir ebeveyni olması gerekiyordu. Ajan adaylarının yine de İngiliz vatandaşı olduklarını kanıtlamaları ve sıkı bir inceleme sürecinden geçmeleri gerekecek.

Haberin Devamı

İstihbarat kuruluşları GCHQ, MI5 ve MI6'dan bir sözcü “Hizmet ettiğimiz ülkenin çeşitliliğini yansıttığımızda, ulusu güvende tutma ve Birleşik Krallık'ın çıkarlarını ilerletme misyonumuzu en iyi şekilde yerine getiriyoruz” dedi.

İstihbarat kaynakları, ajanlık şartlarındaki değişikliğin ‘en iyi yeteneklerden yararlanmaya’ yardımcı olacağını ifade ediyor.

ÇİN'DEN KÜRESEL CASUSLUK KAMPANYASI

GCHQ Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından yapılan bir inceleme, Çin'in "siyasi, sosyo-ekonomik ve stratejik hedeflere ulaşmak için önemli bir küresel casusluk kampanyası" yürüttüğünü söyledi. Yayınlanan bir raporda, Çin’in siber üstünlük sağlamasının İngiltere’nin siber güvenliğini tehdit ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

MI5'TAN KİLOLU AJAN İLANI

İngiliz istihbaratı, daha önce de ilginç ilanlar yayınlamıştı. MI5'ın yayınladığı bir ilanda,  vücut kitle endeksi 30'a kadar olan, yani 'fazla kilolu' olarak sınıflandıran ajan adayları arandığı belirtilmişti.

Aranan ajanların MI5 içindeki rolü, 'mill güvenliği terörizmden casusluğa kadar olan tehditlere karşı korumada MI5'in kilit araştırma kaynaklarından biri' olarak tanımlanıyor. 

İlanda ayrıca 'Birleşik Krallık çok çeşitli bir nüfusa sahip, bu nedenle bizim de çok çeşitli ortamlarda dikkat çekmeden çalışabilen çeşitlilikte bir ekibe sahip olmamız hayati önem taşıyor' açıklaması yer alıyor.