Dünya İngiltere, Kraliçe'ye ağlıyor! Buckingham Sarayı'na akın ettiler

İngiltere, Kraliçe'ye ağlıyor! Buckingham Sarayı'na akın ettiler

Paylaş
İngiltere, Kraliçe'ye ağlıyor! Buckingham Sarayı'na akın ettiler

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında öldü. 2. Elizabeth, Haziran 2022'de tahttaki 70'inci yılını kutlamıştı. Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle Prens Charles İngiltere Kralı oldu.

Buckingham Sarayı Kraliçe'nin öğle saatlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklama öncesi Kraliyet ailesinin üyeleri birer birer saraya gelmişti. Resmi açıklamanın ardından ardından insanlar Buckingham Sarayı'nın önünde toplandı.

Haberin Devamı
Kraliçe Elizabeth'in sevenleri Buckhingham Sarayı'nın önüne çiçek bırakıyor İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından sevenleri, başkent Londra'daki Buckhingham Sarayı'nın önüne çiçek bırakıyor. II. Elizabeth'in ölümünün ardından ülkedeki madeni paralar, banknotlar, pasaportlar, milli marş ve diğer sembolik unsurlarda da değişikliğe gidilecek.

PLATİN JÜBİLE KUTLAYAN İLK LİDER

Kraliçe II. Elizabeth 6 Şubat 1952'de ilk tahta çıkışından bu yana Birleşik Krallık tarihinde Platin Jübile'yi alan ilk hükümdar olmuştu. Birleşik Krallık tarihinde tahttaki 70'inci yıl dönümüne ulaşan hükümdarlara verilen Platin Jübile'nin yanı sıra, ayrıca tahttaki 25'inci yılını dolduran hükümdara Gümüş (Silver) Jübile, 40'ıncı yıl için Rugby Jübile, 50'inci yıl için Altın (Golden) Jübile, 60'ıncı yıl için Elmas (Diamond) Jübile, 65'inci yıl için Safir Jübile veriliyor. Jübile ise "yıldönümü" ve "sevinç" anlamına geliyor.

Birleşik Krallık monarşisinde 1760 ve 1801 yılları arasında hükümdarlık yapan III. George, 50'inci yılı için Altın Jübile almıştı. 1837 ile 1901 yılları arasında Birleşik Krallık hükümdarı olan Kraliçe Victoria ise 50'inci yıl için Altın Jübile ve 60'ıncı yılı için Elmas Jübile'yi almıştı.

Haberin Devamı