Dünya İnsanlık eli! Bu anlar, tarihe geçti

İnsanlık eli! Bu anlar, tarihe geçti

Paylaş
İnsanlık eli! Bu anlar, tarihe geçti

Kenya’da selde sürüklenip yan yatan kamyonda mahsur kalan sürücüyü, helikopterle bölgede devriye gezen iki kardeş pilot, son anda ölümden kurtardı.

Kongo’da 400’den fazla can alan sel felaketinden etkilenen Kenya’daki Galana Nehri taştı. Timsahlarla dolu nehir suları yolları doldurdu. Bir kamyon sürüklenmeye başladı. Bir süre sonra yan yatan kamyondaki sürücü, cama tırmanarak yaşama tutunmaya çalıştı. Onu görenler sular sürekli yükseldiği için yardım edemiyordu. Bölgedeki gergedanlar ve filler dahil vahşi yaşamı takip eden Taru Carr-Hartley (22) ve kardeşi Roan (20), göreve çağrıldı.

Haberin Devamı

FİLM SAHNESİ GİBİ

Helikopterle devriyeye çıktılar. Kamyona ulaştılar. Sürücüye çıkabildiği kadar üste çıkmasını söylediler. Bir yandan suda sürüklenen kamyonun camına manevra yaparak yaklaşan helikopterden uzattıkları elle sürücüyü çıkarmayı başardılar.

 

Sürücü, birkaç santimetre yakınına kadar inebilen helikoptere kendi çabasıyla bindi. Görenlerin Tom Cruise’un ‘Görevimiz Tehlike’ filminden bir sahneye benzettiği bu anlar, tarihe geçti.