Dünya İnterneti kilitleyen belgesel

İnterneti kilitleyen belgesel

Paylaş
İnterneti kilitleyen belgesel

Prens Harry ile eşi Meghan’ın hayatlarını ve kraliyet ailesinden ayrılış hikayelerini anlattıkları belgesel dün birçok ülkede gösterime girdi. Yoğun ilgi nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren yayın platformu çöktü. Belgesel için 100 milyon dolar alan çiftin açıklamaları ise çok konuşulacak.

3 BÖLÜM YAYINLANDI

Haberin Devamı

İngiltere Kraliyet Ailesi’nden ayrılan Prens Harry ile eşi Düşes Meghan, yaşadıklarını anlatacakları bir belgesel için Netflix ile 100 milyon dolara (1.8 milyar lira) anlaşmıştı. Merakla beklenen 6 bölümlük belgeselin ilk 3 bölümü dün Türkiye dahil birçok ülkede gösterime girdi. Belgeselin yayına girmesiyle birlikte özellikle İngiltere’de aşırı yoğunluktan Netflix’in sitesi çöktü.

‘KİMSE BİLMİYOR’

Netflix’in en çok izlenen yapımı olması beklenen belgeselin açılışında çift “Kimse gerçeği bilmiyor, biz biliyoruz” dedi. Ardından Harry “Benim yerimde kim olsaydı aynısını yapardı” diye devam etti ve Meghan’ı korumak için kraliyet görevlerini ‘bırakmak zorunda kaldığını’ öne sürdü.

‘BİZDEN DİNLEYİN’

Neden belgesel çekmeye karar verdiklerini “Bizim hikayemizi bizden dinlemek daha mantıklı değil mi?” sözleriyle açıklayan çift, 2017’deki nişan duyurularını ‘düzenlenmiş bir realite şovu’ olarak tanımladı. Meghan’ı ilk kez bir arkadaşının Instagram hesabında gördüğünü ve tanışmak istediğini söyleyen Harry, annesi Lady Diana gibi eşinin de empati duygusunun çok yüksek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘DAHA YENİ BAŞLIYOR’

Harry ilişkileri için “Bu harika bir aşk hikayesi. Ve en çılgıncası, bence bu aşk hikayesi daha yeni başlıyor” dedi. Meghan ise Prens William ve Prenses Kate ile tanıştığında ayaklarının çıplak olduğunu ve üzerinde yırtık kot bulunduğunu söyleyerek “Kapalı kapılar ardında da resmiyet olduğunu bilmiyordum” dedi.

IRKÇILIK SUÇLAMASI

Harry ‘kalıplara uymak’ yerine kalbiyle hareket ettiği için ailesi tarafından dışlandığını öne sürdü. ‘Şirket’ olarak adlandırdıkları kraliyet ailesinin İngiltere’nin ‘ırkçılık sorununun’ bir parçası olduğunu söyleyen Harry, eşinin melez olması ve çocuklarının siyah olma ihtimalinin bulunması nedeniyle ırkçılığa uğradıklarını iddia etti. Belgeselin yayın tarihi de dikkat çekti.

‘KRALİÇE’DEN 3 AY SONRA’

8 Eylül’de ölen Kraliçe Elizabeth’in vefatından tam 3 ay sonra yayınlanan belgesel “Kraliyet ailesi üyeleri bu belgeseldeki içerik hakkında yorum yapmayı reddetti” iddiasıyla başladı. Ancak kraliyet ailesinden belgesel ekibinden kimsenin kendilerinden görüş talebinde bulunmadığı yanıtı geldi. Belgeselin kalan 3 bölümü 15 Aralık’ta yayınlanacak.

Haberin Devamı