Dünya İran: ABD casus uçağının kopyasını yaptık

İran: ABD casus uçağının kopyasını yaptık

Paylaş
İran: ABD casus uçağının kopyasını yaptık

İran Press TV, 'Amerika izleyince felç geçirecek' deyip insansız casus uçağı görüntülerini yayınladı

POSTA.COM.TR / DETAY

Haberin Devamı

İran, 2011 yılında Amerikan insansız hava aracını adını gizli tuttukları bir hava üssüne indirdiklerini açıklamıştı. Ardından kopyalama çalışmalarına başlayan İran, Amerika'nın ürettiği insansız hava aracının kopyasını ürettiklerini duyurdu. İran Devlet Televizyonu Press TV'de yayınlanan görüntülerde ise birebir kopyası yapılan uçağın test görüntüleri yayınlandı. İranlı askeri yetkililer bu yıl Mart ayı sonuna kadar bir kaç adet daha üretecekleri insansız casus uçağıyla ilgili teknik geliştirmelerin de yapıldığını kaydetti.

AMERİKA FELÇ GEÇİRECEK

Kopyasını yaptıkları insansız casus uçağın radarlara yakalanmaması için farklı bir madde ile kaplandığını söyleyen General Amir Ali Hajizadeh, 'Hızını arttırdık. Havada kalma süresini de yükselttik. Amerika, uçağı test görüntülerimizi izleyince mini bir felç geçirecek' dedi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer23428","23428","201411","23428-212148.jpg","1", "0","İran, Amerikan casus uçağını kopyaladı");

AMERİKA'NIN EN GELİŞMİŞ SİLAHI

Jet motoruna sahip olan ve yarasa kanadı benzeri kanat tasarımı ile gövdesindeki özel materyal sayesinde radara yakalanmayan RQ-170 Sentinel, ABD'nin en gelişmiş silahlardan biri olarak kabul ediliyor. Casus uçak, radara yakalanmadığı gibi sahip olduğu bilgisayar sistemleri sayesinde düşman topraklarının içinde ilerleyebiliyor.

Sentinel’in, binlerce metre yükseklikten yeri didik didik eden kameralara, cep telefonu konuşmalarını takip eden ve havadaki dumanların kimyasallarını analiz ederek yeraltındaki gizli nükleer tesisleri tespit edebilecek alıcılara sahip olduğu düşünülüyor.

LADİN OPERASYONUNDA DA KULLANILMIŞTI

Sahip olduğu tüm özellikler Pentagon tarafından gizli tutulan casus uçağın, üretim maliyeti, ebatları veya maksimum hızı bilinmiyor. Sentinel, 2 Mayıs’ta Pakistan’da öldürülen El Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’in yakalanmasına yönelik operasyonda da kullanılmıştı. İlk fotoğrafları 2009 yılında Afganistan’ın Kandahar kentinde ortaya çıkan Sentinel, o tarihten sonra “Kandahar Canavarı” lakabını almıştı.